nlc.hu
Otthon

14 évig élt egy barlangban

Elege lett a drága albérletből, 14 évig élt egy barlangban

Ahogy feladta a modern életvitelét és kiköltözött egy barlangba, megszűnt a depressziója.
14 évig barlangban élő amerikai férfi, Daniel Shellabarger

Az egekbe szökő ingatlan- és albérletárak miatt mindig vannak néhányan, akik valamilyen szokatlan módon próbálják megoldani a lakhatási nehézségeiket. Volt, aki furgonba költözött, más pedig egy luxushajón vett ki pár évre egy kabint, mert még úgy is olcsóbban jön ki.

Az amerikai Daniel Shellabarger ennél drasztikusabb megoldást talált ki: beköltözött egy barlangba Utah államban, és 14 évig élt ott. Az egész életmódját megváltoztatta, és végül teljesen elutasította a modern életet, készpénz nélkül élt. Utolsó dollárjait egy pennsylvaniai telefonfülke tetejére tette, majd elsétált.

„Ekkor végre teljesen szabadnak éreztem magam, úgy éreztem, nem számít, hol vagyok, otthon vagyok” – emlékezett vissza a férfi, aki az Only Human című műsorban mesélt a barlangban töltött éveiről.

Kukázással szerzett ételt, és elfogyasztotta az utakon elgázolt állatokat, a barlang közelében pedig zöldségeket termesztett. Szerinte a kukából rengeteg kaját tud gyűjteni, mert az emberek sok mindent kidobnak, ő pedig soha nem betegedett meg a szemétből szerzett ételtől. Igaz, teljesen nem mondott le a modern vívmányokról, bejárt a közeli könyvtárba, ahol számítógépen írta a blogját. 

A nomád életformáját 2016-ban kellett feladnia, hogy segítsen idős szülei gondozásában. A vadonban eltöltött évekre azonban jó érzéssel gondol vissza. Döntését azzal indokolta, hogy súlyosan depressziós lett a modern életviteltől, olyannyira, hogy azt fontolgatta, hogy öngyilkos lesz. Ám miután kiköltözött a barlangba, megtalálta a szabadságot, és a depressziója is elmúlt.

(LadBible)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: YouTube/Only Human)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top