nlc.hu
Otthon

Albérlet helyett luxushajón él

Olyan drága az albérlete, hogy inkább egy luxushajóra költözik

Nemcsak több marad így a zsebében, de még világot is lát a 28 éves férfi, aki alig várja, hogy birtokba vegye a kabinját!

Alustin Wells eddig San Diegóban bérelt lakást, ám az utóbbi időben annyira elszálltak az árak, hogy valamilyen olcsóbb megoldás után kellett néznie. Így bukkant rá az MV Narrative nevű luxushajóra, amit pont azoknak találtak ki, akik megelégelték a szárazföldi létet.

Ezen a most épülő, és a tervek szerint 2025-ben útra kelő hajóóriáson 118 millió forintnak megfelelő összegért bérelhet luxuskabint 12 évre, ami jóval kedvezőbb, mint az eddig fizetett albérlete. A Horvátországban készülő luxushajó 500 szobát és apartmant kínál leendő vendégeinek, a kabin, amire Wells csapott le, 22 négyzetméteres és egy íróasztal, zuhanyzó, minikonyha és összecsukható ágy kapott helyet benne. 

Austin Wells

Austin Wells (Screenshot: CNBC)

Éjjel dolgozik, napközben vakációzik

Azok, akik hosszabb-rövidebb időre a hajóra költöznek, korlátlanul használhatják a fitnesztermet, különleges finomságokat vásárolhatnak a fedélzeten létesített termelői piacon, de 24 órás orvosi szolgáltatást és egész nap elérhető szobaszervizt is igénybe vehetnek. A hajón 20 étterem és kávézó, iskola, könyvtár, bank, mozi és uszoda is az ottlakók kényelmet szolgálja. 

Wells izgalommal telve nyilatkozott az életében hamarosan kezdődő új fejezetről: „Ami az egyik legnagyszerűbb ebben az egészben, az, hogy anélkül láthatok világot, hogy felrúgnám a hétköznapjaimat: esténként és hajnalonként végzem majd el a munkámat, így napközben jut időm arra, hogy turistáskodjak, amikor kiköt a hajó”. 

Hozzátette, hogy a világon ez az első lehetőség arra, hogy valaki megtarthassa a munkáját, miközben egy luxushajóval járja a világot. Eddig körülbelül ezer ember hozott Wellséhez hasonló döntést, vagyis bőven lesz kivel új ismeretségeket kötni a fedélzeten: „Remélem, hogy sok új barátot találok majd közöttük, hiszen együtt fedezünk majd fel egy csomó új helyet!” San Diegóban, ahol eddig bérelt lakást, kicsivel kevesebb mint 1 millió forintot költött havonta lakbérre, a luxushajón viszont 788 ezer forintért kapja meg a kabinját.

Így fest majd Wells új otthona:

(Via, Nyitókép: imdb.com)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top