nlc.hu
Otthon

Visszaköltözött Ukrajnába a házaspár a drága angliai lakhatás miatt

Olyan drága volt a lakhatás Angliában, hogy inkább visszaköltöztek Ukrajnába

Az ukrán-brit házaspár magas albérleti díjakkal és szörnyű körülményekkel találkozott Angliában, ezért inkább visszaköltöztek Ukrajnába.
Ukrajna mellett kiálló tüntetés Londonban

Az elképesztően magas angliai lakhatási költségek visszaköltözött Ukrajnába egy brit-ukrán házaspár, akik azután menekültek el Kijevből, hogy az oroszok lerohanták az országot – írja a BBC.

Joe és Irina Place 2019-ben ismerkedett meg egymással Ukrajnában, ahol angolt tanítottak, majd tavaly februárban hagyták el az országot a harcok elől menekülve. Eleinte rokonoknál és barátoknál húzták meg magukat, majd Sheffieldben vagy Nottinghamben néztek albérlet után. Ám csak szörnyű körülményekkel, magas bérleti díjakkal és teljesíthetetlen feltételekkel találkoztak:

1500 fontot (690 ezer forintot) kellett volna fizetniük egy albérletért, miközben Nyugat-Ukrajnában ennek a harmadába kerül egy kiadó lakás.

A történethez hozzátartozik, hogy mivel a férj brit, és családi vízum segítségével utaztak be az országba, nem jogosultak az ukrajnai menekülteknek nyújtott lakhatási támogatásra.

A pár idén szeptemberben családlátogatáson volt Ukrajnában, akkor döntötték el, hogy visszaköltöznek. Kijevbe nem mertek visszamenni, így Ungváron telepedtek le.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top