Otthon

Döbbenet: havi 420 ezer forintot kérnek a börtöncellának beillő lakásért

A London rosszhírű negyedében lévő „stúdiólakást” ajánlgató hirdetést szó szerint körberöhögték az internetezők.

Borsos, 1096 fontos (kb. 422 ezer forint) áron kínálnak kiadásra egy aprócska, „börtöncellának beillő” lakást Londonban – írja a The Sun. A brit fővárosban az utóbbi években nagyon elszálltak az árak, de ezt az ingatlanügynökség által „lakályos stúdiólakásként” hirdetett apartmant még így is túl drágának találják a szálláskeresők.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

„Nálunk, Amerikában az ilyet börtöncellának hívják. Bérleti díjat nem kell fizetni, csak a 20-30 éves törlesztőt” – írta egyikük.

Az ügynökség szerint a lakás „fantasztikus helyen van, alig néhány percre a legközelebbi metrómegállótól”. Utóbbi igaz is, de Hackney, ahol a lakás található valójában London egyik legrosszabb hírű negyede, ahol a rendőrség statisztikák szerint 2018-ban rengeteg késelés történt.

Nem csoda, hogy a helyiek is körberöhögik a „remek ajánlatot”: „Én is Hackney-ben élek, de jóval kevesebbet fizetek egy sokkal szebb lakásért. Az ingatlanosok megint megpróbálják palira venni az ügyfeleket” – bosszankodott egyikük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top