nlc.hu
Otthon

Csernobili ingatlanbumm: havi 3000 forintért kínálnak lakásokat

Egyre több lakást lehet bérelni Csernobilban, akár havi 3000 forintért

A területen ingatlanfejlesztési projektek indulnak.

A csernobili atomkatasztrófát követően az erőmű környékét – egy 2600 négyzetkilométer területű – biztonsági zónával zárták le. Ide sokáig senki sem léphetett be a felrobbant reaktor bontásán dolgozó munkásokon és katonákon kívül. Egy ideje azonban a turisták előtt is megnyitották a zónát, munkatársunk néhány éve meg is látogatta a szellemvárosként elhíresült Pripjatyot és környékét – lásd kapcsolódó cikkünket.

Most az Index számolt be róla, hogy a csernobili zónában az ukrán kormány több ingatlant is bérbe adna. Ezek között szerepel olyan földterület, ahol napelemeket, napkollektorokat helyeznek el, most pedig akár bérlakásokhoz is hozzá lehet jutni a környéken, ráadásul rendkívül olcsón. A lap információi szerint egy 700 négyzetméteres albérletért körülbelül 3400 forintot kérnek, egy kétemeletes szállodát pedig 11 500 forintért lehet egy hónapra kibérelni. 

Olcsó albérleteket kínál Csernobilban az ukrán kormány

A csernobili atomerőműtől 4 kilométerre fekvő Pripjaty városa – Csernobil városka 10 kilométerre innen található (Fotó: Getty Images)

Bár kevesen tudják, a csernobili zárt zónában, pontosabban az atomerőműtől mintegy 10 kilométerre fekvő Csernobil nevű városkában napjainkban legalább négyezren laknak – többségük az atomerőműben vagy annak bontásán dolgozó munkás, mérnök, de akadnak olyan idősebb emberek, akik egykori otthonukba tértek vissza a katasztrófát követően. 

A turisták is felfedezték maguknak a csernobili túrákat, őket a zónában működő étteremben látják vendégül, de lehetőség van akár több napos tartózkodásra is, ilyenkor egy olcsó hotelben szállhatnak meg a kalandvágyók. Egy biztos: a csernobili lakásárak lényegesen olcsóbbak, mint a balatoniak.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top