Aktuális

Kismamát késelt halálra egy nő Londonban

A várandósság nyolcadik hónapjában járó nő belehalt a sérüléseibe. Gyereke életéért még küzdenek az orvosok.

A támadót, egy 37 éves nőt, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra a brit hatóságok, emberölés gyanújával vették őrizetbe. Azt egyelőre a rendőrség sem tudja, mi vezethetett odáig, hogy a nő végül rátámadjon a 26 éves, terhessége nyolcadik hónapjában járó kismamára.

Egyelőre csak annyi biztos, hogy az idősebb nő több késszúrással életveszélyesen megsebesítette a fiatalabb nőt. A helyszínre szombat hajnali fél négykor érkeztek a mentők, akik azonnal megkezdték a kismama állapotának stabilizálását. Hiába tettek meg azonban mindent, a fiatal nő röviddel a kórházba szállítása után belehalt a sérüléseibe.

Az orvosok azonnali császármetszést hajtottak rajta végre, hogy megmenthessék a gyerekét: a baba állapota egyelőre kritikus – derült ki az Independent tudósításából. Az esettel kapcsolatban megszólalt London polgármestere, Sadiq Khan, aki részvétét fejezte ki a kismama családjának, majd hozzátette, a nők elleni erőszak egyre inkább népbetegséggé alakul a modern társadalomban, és az olyan esetek, mint ez a mostani is a helyzet súlyosságára hívja fel a figyelmet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top