nlc.hu
Otthon

Havi félmillióért hirdetik a hálószoba nélküli londoni albérletet

Szédítő összegért hirdetik a hálószoba nélküli albérletet

A minilakásban egyetlen aprócska helyiségben kell megoldani az alvást, a főzést és a vendégek fogadását.

Az albérletkeresés egyre reménytelenebb küldetéssé vált az utóbbi években – pláne a nagyvárosokban –, amit a tulajdonosok ki is használnak: az egekbe szökő árak miatt olyan lakásokat is ki tudnak adni, amelyek korábban nem volt túl kapósak.

Nemrégiben egy különös ingatlanhirdetés jelent egy londoni lakásról, amelyet úgy akarnak kiadni, hogy nincs benne hálószoba. A Facebookon meghirdetett albérlet a nyugat-londoni Ealing városnegyedben található, és 1150 fontot, nagyjából félmillió forintot kérnek érte havonta.

Azt nem tudni, pontosan hány négyzetméteres, de az egyik kommentelő azt írta, hogy ez egy fél stúdiólakásnak felel meg. Bár bútorok nélkül hirdették meg, az egyetlen szoba sarkában van egy kihúzható kanapéágy, és jó hír, hogy mosogató, konyhapult, és mosógép is befért az aprócska albérletbe. Sütő nincs benne, de legalább a főzőlapot nem spórolták ki.

Londoni minigarzon

Legalább a vécé nem a konyhában van… (Fotó: Facebook)

Az viszont a lakás mellett szól, hogy felújított, és a fürdőszoba picike, de modern, emellett vécével, mosdókagylóval és zuhanyzóval felszerelve, valamint van erkély is. Hálószoba viszont nincs, és így a legtöbb dolgot – az alvástól a főzésen át a vendégek fogadásáig – ugyanabban a szűk helyiségben kell megoldani.

A kommentelők el voltak hűlve, hogy aki egy évig lakik ebben a lakásban, az 6 millió forintot fizet érte. Ráadásul a netezők szerint London annak a részén sokkal jobb albérleteket lehet kivenni ennyi pénzért, valaki azt írta, hogy ugyanennyit fizet egy kétszobás, külön nappalival rendelkező ingatlanért ugyanabban a negyedben.

Bár nem olcsó, ez a londoni minigarzon még nem is annyira vészes, főleg annak tükrében, hogy nemrégiben 1,5 milliós négyzetméteráron hirdettek egy budapesti lakást, ahol egyben van a vécé és a konyha.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top