nlc.hu
Otthon

Furgonból alakított ki guruló otthont ez a pár

Furgonba költözött a brit pár, hogy így spóroljanak

Az egész projekt bő ötmillió forintba került.

A brit Laura Evans-nek és Ed Knightnak elege lett a magas albérlet-, és lakásárakból, ezért úgy döntöttek, egy kisfurgonban rendezkednek be – írja a Metro.

Megvásárolták egy gázszolgáltató leselejtezett kisbuszát, amelyet újrahasznosított anyagok és bútorok segítségével otthonossá varázsoltak. A furgonba került ágy, pici konyha sőt, még egy tetőablakot is beépítettek, hogy lefekvés előtt a csillagos égben gyönyörködhessenek.

Furgont alakított az otthonává ez a pár

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A furgonért 7000 fontot, azaz bő hárommillió forintot fizettek, ezután további 5000 fontba (bő kétmillió forint) került a jármű átalakítása és a bútorok beépítése. 

Szinte mindent használtan szereztek be, egyedül a tűzhelyet vásárolták újonnan, hogy az még hosszú időn át ellássa a feladatait. Az energiaellátásról napelemek gondoskodnak, ezekről üzemel a hűtő, az elektromos vízpumpa és a LED-világítás. Az autóba egy 60 literes víztartály is került, mosakodáshoz és mosáshoz. 

Egyedül a belmagasságot illetően kellett kompromisszumot kötniük, mivel a furgonban egyikük sem tud felállni. Ezt azonban nem bánják, ahogy mondják, az autó a kalandvágyó életmódnak kedvez, így leginkább csak alszanak és főznek benne, meg persze bármikor el tudnak bújni a világ elől.

A fotókért kattints a Metro cikkére!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top