nlc.hu
Család

13 gyerekes apa, vazektómia után

Túlélte a rákot, elköttette magát, mégis sorra születnek a gyerekei

Ritka, hogy valaki egy vazektómia után is képes gyermeket nemzeni, egy brit katona azonban nem ismer lehetetlent.

Natalie és Oliver Jackson 2004-ben teljesen összetörtek, amikor az orvosok közölték a férfival, hogy hererákja van, amely már áttétet képzett a gyomrán és a tüdején. Eltávolították Oliver egyik heréjét, a műtét előtt pedig lefagyasztották a spermáját, hátha egyszer majd gyereket akarnak.

Oliver átment egy nehéz kemoterápián, majd 2005 februárjában összeházasodtak Natalie-val. A nő pedig hat hónappal később természetes úton teherbe esett és utána nem volt megállás. 2018-ra már a tizedik gyermekük született meg, ezért Oliver úgy döntött, elkötteti magát.

orvosok varrnak

Oliver hiába köttette el magát (Fotó: Pexels.com)

Azonban a vazektómia sem tudta megállítani a kis Jacksonok „gyártósorát”, azóta még három gyermekük jött a világra.

Az emberek gyakran megkérdezik Olivert, honnan tudja, hogy az utolsó három gyerekünk tőle van. Még a nagyobb gyerekeink is ledöbbentek, amikor az elköttetés után teherbe estem” – meséli Natalie.

A Mirror cikke megemlíti, hogy 4000 férfiból egynél fordul elő, hogy vazektómia után a szétvágott és lezárt ondóvezeték újra kapcsolódik és képes kis mennyiségű – de egy terhességhez elég – spermiumot szállítani.

Natalie bevallja, hogy megkönnyebbültek, amikor kiderült, hogy a vazektómia visszafordította magát. De azért vannak a nagy családnak is nehézségei. A hétköznapokat egy 15 személyes kisbusszal élik, de a nyaralások megszervezése kínszenvedés, ennyi helyet ugyanis nem lehet foglalni online a repülőjáratokra. Ezért mindig fel kell hívniuk a légitársaságokat.

Anyagilag megvannak, bár kizárólag a katonaként dolgozó Oliver béréből élnek, lakhatást pedig a brit hadsereg biztosít a családnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top