nlc.hu
Család

Ismét praktizál Geréb Ágnes

Újra bábaként dolgozik Geréb Ágnes, visszakapta az engedélyét

Lejárt a szülész-nőgyógyász eltiltása, visszatérhetett a szakmába.

Geréb Ágnest 6 évvel ezelőtt két otthon született csecsemő halála miatt két év börtönbüntetésre ítélték. Áder János, akkori köztársasági elnök kegyelmet adott neki, de szülész-nőgyógyászként és bábaként azonban továbbra sem dolgozhatott. A foglalkozástól való eltiltása 2021-ben járt le, de az engedélyeit akkor nem kapta vissza. Ez most változott meg.

Geréb Ágnes

Geréb Ágnes a 2017-es büntetőperen a Fővárosi Törvényszéken – Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Év végén a közösségi oldalán számolt be arról, hogy nyilvántartásba vették független bábaként. „Szinte hihetetlen volt, mert, hogy két évvel ezelőtt lejárt a 15 évig tartó, foglalkozásomtól való eltiltás, és akkorra minden lehetőségem megvolt arra, hogy visszaálljak bábaként, de nem sikerült az engedélyt megkapni ilyen-olyan okok miatt. Most egyszer csak sikerült”nyilatkozta az RTL Híradónak

Elmondása szerint már több kismama megkereste, hogy legyen a bábája, de otthon szülésnél még nem segített, mióta megkapta az engedélyt.

„Soha életemben nem voltam még olyan szülésnél, mikor már volt legalitása az otthon szülésnek, mert amikor szüléshez jártam, akkor nem volt legális kerete. Nem volt tilos, de nem volt legális kerete. És most ez nagy újság lesz nekem, hogy ezt hogy lehet csinálni” – jegyezte meg Geréb Ágnes, aki a független bábaság mellett még egy elfoglaltságot talált magának. A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinél fog segíteni. A Dózsa György úti hajléktalanszálló nőgyógyászati rendelőjében fog önkéntes nőgyógyászként dolgozni. Az első rendelési napja január 31-én lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top