nlc.hu
Család

Hét kilométert gyalogolnak a gyerekek iskolába Tiszavasváriban

Hét kilométert gyalogolnak a gyerekek hóban-fagyban az iskolába Tiszavasváriban

A szülők iskolabuszért tüntettek, mert a gyerekek 3,5 kilométert gyalogolnak az iskolába, majd ugyanennyit vissza minden nap.
Egy kislány sapkában a havazásban

Tiszavasvári egyik legszegényebb részéről, Bűdről sok diák gyalog jár be az iskolába, mert a legtöbb családnak nincs autója. Ezért a gyerekek és az őt kísérő felnőttek 3,5 kilométert gyalogolnak oda, majd az iskola végeztével ugyanennyit vissza minden nap – számolt be az RTL Híradó.

Az iskolában sok a hiányzó, a gyerekek fáradtan, átfagyva érkeznek meg az iskolába, szerdán például havas esőben, erős szélben kellett megtenniük a távot, ami a távolabb lakóknak akár 45-60 perc gyaloglást is jelenthet.

A városban 2022 őszén megszűnt az iskolabusz, ezért a szülők tüntettek az önkormányzatnál, hogy végre találjanak megoldást. Az önkormányzat szerint is szükség lenne iskolabuszra, de csak úgy tudnák fenntartani, ha a szülők beszállnak a költségekbe. A tankerület közölte, hogy a városon belüli utaztatás nem feladatuk.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top