nlc.hu
Család

Bevásárlószatyorban tartott csecsemő.

Bevásárlószatyorban találták meg a csecsemő holttestét, élete nagy részét abban tölthette

Egész Anglia megdöbbent, amikor egy bevásárlószatyorban csecsemő holttestére bukkantak.

A Victoria nevű kislány élete nagy részét egy zacskóban töltötte, miközben szülei, a 36 éves Constance Marten és a 49 éves Mark Gordon a rendőrség elől menekült. A felnőttek ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, gyerekkel szembeni

kegyetlen bánásmód, csecsemő születésének eltitkolása és az igazságszolgáltatás félrevezetése miatt indult eljárás. Az ügyész szerint Victoria szülei gondatlan viselkedésének áldozata lett, miközben az anya nemesi származású, II. Erzsébet királynő keresztlánya – írja az RTL.

A házaspárnak korábban négy másik gyermekét

vették gondoskodásba a szociális szolgálatok, mivel a szülők gyakorlatilag a rendszeren kívül éltek. Meg akarták akadályozni, hogy Victoriát is elvegyék tőlük, ezért a várandósságot nem csak családjuk elől titkolták el, de egészségügyi szolgáltatásokat sem vettek igénybe. A szülők szerint Victoria 2022. december 28-a után születhetett. Tavaly január 5-én a család autóját kiégve találták meg, egy törölközőbe csomagolt méhlepénnyel. A házaspár akkortól egy bevásárlószatyorban szállította lányukat. Az ügyész szerint úgy tűnik,

a kislány élete nagy részét ebben töltötte el.

A kocsi kiégése után egy sátorban éltek a csecsemővel fagyos időben is, ami Victoria halálához vezetett. A pár bujkálása közben több száz fontot költött taxira, a megfelelő lakhatás és a biztonságos környezet megteremtése helyett. Constance Marten eközben hozzáférhetett volna családja pénzéhez és bármilyen segítséghez. Victoriát február 19-én látták utoljára élve. A párt február 27-én tartóztatták le.

Bevásárlószatyorban találták meg a csecsemő holttestét, élete nagy részét abban tölthette

A nő ruhájában bútorokból származó bélés volt,

a férfi pedig még karácsonyi pulóvert viselt. A kislány földi maradványait két nappal később, egy brightoni fészerben, szeméttel borítva találták meg, ugyanabban a bevásárlószatyorban, amelyben korábban szállították őt. A patológusok nem tudták megállapítani a halál okát. 

 

Constance Marten nem tudta egyértelműen megmondani,

kislánya mikor hunyt el. Azt állította, hogy a babát a kabátjában tartva aludt el, és arra ébredt, hogy a kislány meghalt. A holttestet állítása szerint azért rejtegette, mert nem akarta, hogy Victoriát felboncolják. Férjével lakást akartak venni, de felismerték őket, amikor Londonba utaztak, hogy ingatlant keressenek. Érvelése szerint ahhoz, hogy Victoriát meg tudják menteni a szolgálatoktól, ki kellett vonulniuk a társadalomból, míg nem találnak lakást – mondta. Marten ragaszkodott ahhoz, hogy a kislánynak megfelelő ruházata volt a szabadban való túléléshez. Ezt az ügyészség vitatja. Az ügyész szerint a szülőknek párkapcsolatuk és életszemléletük fontosabb volt, mint a baba biztonsága, Victoria pedig a döntéseik áldozata lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top