nlc.hu
Család
Zamecsnik Péter védte másodfokon K. Endrét

Sztárügyvéd védte a munkanélküli K. Endrét

Másodfokon Zamecsnik Péter képviselte K. Endrét, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét.

Zamecsnik Péter sztárügyvéd képviselte a bíróság előtt a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, K. Endrének ügyét másodfokon – írja a 444.hu. A pedofil ügy bírósági tárgyalásán kényszerítés miatt elítélt, ám Novák Katalintól kegyelmet kapott K. Endre ügyének

újabb, érdekes részlete került napfényre.

A kegyelmi eljárás során már nem, de másodfokon még az itthon sztárügyvédnek számító Zamecsnik Péter képviselte a férfit. Zamecsnik ügyfele például Bige László, Gyárfás Tamás, Hernádi Zsolt és Laborc Sándor is. Zamecsnik a 444-nek elmondta, hogy

K. Endre a feleségével együtt kereste fel őt,

Sztárügyvéd védte a munkanélküli K. Endrét

ám védői titok, hogy ő maga mennyit kért a megbízásért. A sztárügyvéd nem tudja és nem is foglalkozik azzal, hogy miből telt erre K. Endrének. A díjakat az ügyvédi iroda díjszabása alapján határozták meg, ami szabadáras, a 444 kompetens forrásai szerint több milliós kiadás is lehet. K.Endre bejegyzésében hosszasan tagadta, hogy pedofil bűncselekmények elkövetésében segédkezett volna, az ellene folyó pert koncepciós eljárásnak nevezte. 

K. Endre kétszer is megemlíti ügyvédjét,

persze név nélkül. Először „a másodfokon eljárt, szakmájában nagy elismerésnek örvendő ügyvédnek” írja le, aki szerint „az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás részben megalapozatlan, mert az ítélet a vádlott vonatkoztatásában téves, tényből tényre helytelenül következtetett. Ezen túlmenően véleményem szerint az I. tényállás esetében a jogi minősítés mindkét terheltre nézve törvénysértő.”

Másodszor: „Sajnos másodfokon a képviseletemet ellátó ügyvéd miután tájékozódott az ügy hátteréről,

nem volt hajlandó tovább vállalni az ügyet,

a több mint egy évig elhúzódó másodfokú ítélethirdetésen meg sem jelent, a fiát küldte el maga helyett, ami azt feltételezem, hogy előzőleg tájékozódott az ítéletről, és nem kompromittálta magát.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top