nlc.hu
Család

Radványi Dorottya a házasságáról mesélt

Így él most a legendás tévébemondó, Radványi Dorottya

Jelenleg a Duna Televízió népszerű Hogy volt?! című műsorában láthatjuk.

Radványi Dorottya 1979-ben került a Magyar Televízióhoz bemondóként. 1997-ig volt az MTV bemondója, majd ugyanebben az évben vezette az akkor induló kereskedelmi TV2 reggeli műsorát. A Kazinczy-díjas műsorvezető a Best Magazinnak adott egy nagyobb interjút, melyben a magánéletéről mesélt. Radványi Dorottya huszonnégy éves volt, amikor megismerte Esztergályos Károlyt, akivel ma is boldogan élnek. 

Radványi Dorottya

Radványi Dorottya (Fotó: Birton Szabolcs)

„Összeházasodtunk, megszületett Máté fiunk, és ahogy minden házasságban, nálunk is voltak mélypontok, hullámvölgyek, de valahogy mindig kijöttünk belőlük. Viszont ezek a helyzetek mindig tükröt tartanak az embernek. Az egyik ilyen súlyos krízis után találtam újra önmagamra. Akkor jöttem rá, hogy változnom kell, meg kell újulnom. Miután anya lettem, elhagytam magam, óriási pulóverekben és bő ruhákban jártam, ezek tipikusan az anyaság szimbólumai. Azt jelképezik, védd magad, mert te a gyermekedért élsz. Így is volt, csak a gyerekkel voltam elfoglalva. Látta ezt egy tornatársam, ő javasolta, legyek olyan, mint a szóda. Legyen valami pezsgés az életemben. Megfogadtam a tanácsát” – nyilatkozta a lapnak a 63 éves Dorottya, aki azóta már büszke nagymama.

Még nincs túl a gyászon

A Duna Televízió műsorvezetője pár hónapon belül az édesapját és az édesanyját is elvesztette. Mindkét haláleset hirtelen és váratlanul történt. A mai napig minden héten felmegy a szülei lakásába, ezzel is emlékezve a szeretteire. „Sokan azt mondják, ez a gyász, amin még nem vagyok túl” – mondta a tévés. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top