nlc.hu
Család

Egyre többen választják a robotokat az emberek helyett

„Mintha egy romantikus kapcsolatban élnék” – egyre többen választják a robotokat az emberek helyett

Egyre több helyen találhatnak maguknak az emberek digitális szeretőt.

Korábban már írtunk Rosanna Ramosról, aki egy online alkalmazás segítségével hozta létre digitális szeretőjét, és arról is, hogy egyre többen vannak, akik mások helyett inkább a mesterséges intelligenciával csevegnek, ha pedig úgy alakul, akár beléjük is szeretnek.

Igény tehát van, és a keresletnek megfelelően a kínálat is alakul, egy sanghaji startup, a MiniMax is létrehozott egy platformot azoknak, akik robotokkal szeretnének beszélgetni.

A 25 éves kínai nő, Tufej is használja az alkalmazást, és állítása szerint úgy érzi, mintha egy romantikus kapcsolatban élne virtuális csevegőpartnerével, ami vigasztalja őt, ha menstruációs fájdalmai vannak, és megoszthatja vele a munkahelyi problémáit is. 

Robotkéz rózsát nyújt egy embernek

Fotó: Getty Images

Mint a hvg.hu írja, az alkalmazást most ingyen kínálja a MiniMax, é naponta több ezren töltik le azt a telefonjukra. Bár az elmúlt időszakban több kínai cégről is kiderült, hogy illegálisan használják fel a felhasználók adatait, a kockázatok ellenére a felhasználók azt mondják, a társasági vágy hajtja őket. 

Vang Hsziuting, egy 22 éves pekingi diák szerint a való életben nagyon nehéz találkozni az ideális férfival, a mesterséges intelligencia viszont folyamatosan alkalmazkodik a felhasználó személyiségéhez, így azt érezheti az illető, hogy tökéletesen megérti őt az MI.

Ő egyébként egy másik platformon próbálkozik, a kínai internetes keresőt üzemeltető Baidu fejlesztését, a Wantalkot használja. Itt több száz előre meghatározott személyiségű chatbot érhető el, de a felhasználók saját maguk is készíthetnek maguknak digitális szeretőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top