nlc.hu
Család

Oláh Gergő a küzdelmeikről

Őszinte vallomás: Oláh Gergőék házasságát a szegénység tette majdnem tönkre

Szerencsére a legnehezebb pillanatokban is kitartottak egymás mellett.

Oláh Gergő és felesége, Niki 17 éve házasok, és 5 gyereket nevelnek. Nem titkolják, az ő házasságukban is voltak komoly mélypontok, ám mégsem a válás mellett döntöttek. Majd elhatározták, más pároknak szeretnének segíteni a saját példájukon keresztül. 

Oláh Gergő

Fotó: Birton Szabolcs

Nagyjából egy éve fogalmazódott meg bennem, mennyire bánt, mi több, bosszant, hogy hány és hány házasság megy tönkre körülöttem – kezdte az ötgyerekes édesapa a Storynak. – Tavaly ilyenkor ráadásul több ismert házaspár jelentette be, hogy válnak, és anélkül, hogy megnevezném őket, bevallom, engem feldühített, hogy feladják. De értem, megértem, a mai világ azt hirdeti, hogy ha valami nem jó, nem kényelmes, ha már nincs akkora izgalom, alábbhagytak az érzelmek, akkor add fel, szállj ki, legyél önző, keress mást, jobbat… Szerintem viszont egy házasságért igenis meg kell küzdeni! És nem a gyerekek, pláne nem a közös ház vagy bankszámla miatt, hanem mert súlya van annak, hogy holtomiglan, holtodiglan. Egy házasság nem a saját boldogságunkról kell, hogy szóljon, hanem mindkét félnek azon kell dolgoznia, hogy a másikat boldoggá tegye, nos, ez az egyik titok a sok közül.

Gergő hozzátette, senki felett sem tör pálcát, de büszke arra, hogy a feleségével sosem mondtak le egymásról. „Nem szeretném osztani az észt. És én nem is csak a sztárpárokról beszélek, hisz bármerre nézek a környezetemben, azt látom, hogy sorra válnak el az emberek. Talán azt is mondhatom, hogy napjainkban a házasság ostrom alatt van… Pedig annál nagyobb szövetség nincs a világon.”

Álszent sem szeretnék lenni, a mi házasságunkban is bőven akadtak mélypontok. Eleinte annyira szegények voltunk, hogy azt sem tudtuk, mit eszünk másnap. Az öt gyerekünk érkezése is minden alkalommal új problémákat szült, amiket meg kellett ugranunk. De mind közül az ismertség és a hirtelen jött siker okozta a legtöbb konfliktust közöttünk. Hirtelen alig voltam otthon, Nikinek egyedül kellett boldogulnia a gyerekekkel, így volt köztünk eltávolodás, és azt vágtuk a másik fejéhez: ’Váljunk el!’ Végül mindig összekapaszkodtunk, mindig megoldottuk, mert meg akartuk oldani. Egymásért, a másikért. És igen, emiatt 17 vagyunk házasok, de küzdöttünk annyit – és még mindig itt vagyunk –, hogy jó példa lehetünk más házaspároknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top