nlc.hu
Család

Lakásfelrobbantással fenyegetőző férj

Lakásuk felrobbantásával fenyegette családját egy marosvásárhelyi férfi

Túsztárgyaló is beszélt vele a rendőrökön kívül.
rendőrség

Azzal fenyegette Húsvétszombaton a családját egy marosvásárhelyi férfi, hogy megereszti a gázt és felrobbantja a tömházlakásukat – írja a maszol.ro. Rendőrök, tűzoltók, sőt túsztárgyalók is érkeztek a helyszínre a lakossági bejelentésre. Végül sikerült ártalmatlanítani a fenyegetőző családfőt, akit pszichiátriára szállítottak.

Kiderült, bántalmazta is az egyik családtagját, így családon belüli erőszak bűncselekménye miatt indult ellene eljárás.

Tavaly októberben egy pécsi nő fenyegetőzött a panellakása felrobbantásával, akkor a TEK-nek kellett intézkedni. A gázszolgáltató munkatársai akkor a házban elzárták a gázt, ezzel megakadályozva azt, hogy robbanás következzen be. A rendőrök mellett a katasztrófavédelem, illetve kommandósok is a helyszínre vonultak, a lakókat pedig kitelepítették. Végül sikerült bejutni a lakásba a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének, a fenyegető nőt intézkedés alá vonták, majd a mentő kórházba vitte. Közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az eset előtt pár nappal pedig egy dombóvári férfi felrobbantotta a lakását, amely egy több mint negyvenlakásos társasházban volt, úgyhogy a vakszerencsén múlott, hogy más nem sérült meg. A férfi rossz viszonyban volt a szomszédaival, ezért döntött úgy, hogy felrobbantja a gázpalackot. A robbanás során kirepült az ablakon, súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélte. A rendőrség szándékos közveszély okozása bűntett miatt indított ellene nyomozást.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top