nlc.hu
Család

A világ legidősebb sziámi ikrei

Meghalt a világ legidősebb kort megért sziámi ikerpárja

Lori és George Schappell 62 évet éltem a fejüknél összenőve. Ők voltak idáig a legidősebb sziámi ikrek.

A Schappell testvérek a Pennsylvania állambeli West Readingben születtek 1961. szeptember 18-án, egymástól független aggyal rendelkeztek, koponyacsontjuknál egybenőve.

A sziámi ikerpár tagjai életük során a fizikai összekötöttség ellenére is képesek voltak különálló karriert folytatni, és a testmagasságukból fakadó komplikációkhoz is alkalmazkodtak. A család által megfogalmazott gyászjelentés szövege szerint mindkettőjük számára nagyon fontos volt, hogy – amennyire csak lehetséges – független életet élhessenek.

A testvérpár középiskolát végzett és főiskolára is járt. Egyikük, Lori több versenyt nyert bowlingjátékosként, míg George a kilencvenes években countryzenei karriert kezdett.

fejüknél összenőtt sziámi ikrek

Lori és George épp interjút adnak (Fotó: Getty Images)

Saját lakásban éltek, életmódjuk az egymáshoz való alkalmazkodásról is szólt. Azokban az években, amikor Lori Schappell egy kórházi mosodában dolgozott, George-nak kellett elkísérnie – olvasható a róluk szóló visszaemlékezésben.

Lori Schappell egy 12 évvel ezelőtti interjúban arról beszélt, hogy az orvosok nem adtak nekik 30 életévet, de ők rácáfoltak erre a várakozásra.

A Schappell testvérek esetében az orvosok egy kettéválasztást célzó műtétet túlzottan kockázatosnak találtak életükre nézve, így 62 évet fejüknél összenőve éltek. Korukkal bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe mint a leghosszabb ideig életben maradt sziámi ikrek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top