nlc.hu
Család

Törzsüknél összenőtt sziámi iker

Egy napot se jósoltak a törzsüknél összenőtt sziámi ikerpárnak, immár 7 évesek

Túl kockázatos megműteni őket.
sziámi iker

Két lábon és négy karon osztozik egy amerikai sziámi ikerpár. Az orvosok még egy napot se jósoltak az idahoi ikreknek a túlélésre, de ennek már csaknem 7 éve. Mint a Tények Plusz riportjából kiderül, az édesanyánál, Chelsea Torresnél először 8 hetesen diagnosztizálták a sziámi ikerbabákat. “Besétáltak a szobába és azt mondták: a gyerekei összenőttek. Nem igazán emlékszem a hét többi részére, nagyon érzelmes volt, és nem tudtam, hogy mit gondoljak. Szóval nem igazán emlékszem a terhességem első részére, annyira lesokkolódtam” – mesélte.

Az ikrek végül császármetszéssel születtek, ám az orvosok sokáig nem voltak benne biztosak, hogy életben maradnak.

A törzsüknél összenőtt lányok együtt élik le az életüket, hiszen az orvosok szerint a szétválasztó műtét túl kockázatos vagy éppen kivitelezhetetlen lenne, a belső szerveik és a beleik túlságosan összefonódtak. Callie és Carter örökre összenőve élik majd le az életüket, de a szüleik remélik, hogy így is teljes életet tudnak élni.

A lányok egyébként ma már egymás legjobb barátai. Önállóan járnak, akár két lábon, akár a karjaik segítségével. “Nem osztoznak a szívükön. Nem osztoznak a gyomrukon. Callie-é jó helyen van, Carteré a háta körül. Mindketten egy lábat irányítanak. Olyan, mintha középen el lennének választva” – mondja az édesanyjuk, aki maga varrja nekik a speciális ruhákat.

Bár a család igyekszik boldog és teljes életet élni, nem volt ez mindig így. Chelsea kezdetben félt az ikrekkel kimenni az utcára, és még mindig tart attól, hogy az emberek mutogatnak majd rájuk vagy kinevetik őket.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények Plusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top