nlc.hu
Család
Karsai Dániel már csak egy hétre tervez előre

„Ez már a vég” – Karsai Dániel már csak egy hétre tervez előre

Sokat romlott az ALS betegségben szenvedő alkotmányjogász állapota, már mindent elrendezett maga körül.
Karsai Dániel

A gyógyíthatatlan ALS betegségben szenvedő Karsai Dániel betegágyán, otthonában fogadta az ATV stábját. Az alkotmányjogász azt mondta, hogy már mindent elrendezett maga körül, csak egy hétre tervez előre, és „ez már a vég”. Most az a célja, hogy a hátralévő időt – amiről nem tudni, hogy mennyi – minél értelmesebben töltse.

„A lehetőségekhez képest még mindig aránylag jól vagyok, de az nagyon bosszantó, hogy a kommunikációs képességem egyre rosszabbak. Nagy szó, ha ki tudok menni az utcára” – mondta Karsai Dániel.

A Heti Napló riportere, az interjút készítő Török Réka a Naphíre.hu-nak arról beszélt, hogy Karsai Dániel már a nap minden egyes pillanatában segítségre szorul, az ágyból sem tud kikelni, enni és inni sem tud, gyomorszondán keresztül táplálják, és egyre nehezebb megérteni a beszédét.

A méltó halál lehetőségéért küzdő alkotmányjogász nemrégiben levelet írt Sulyok Tamás köztársasági elnöknek. Azt kérte az államfőtől, tegyen nyilatkozatot, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.

A Karsai Dániellel készített interjú vasárnap este kerül adásba az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorban.

(Kiemelt kép: ATV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top