nlc.hu
Család
Újszülöttet hagytak a tatabányai inkubátorban, nagyon szép nevet kapott

Újszülöttet hagytak a tatabányai inkubátorban, nagyon szép nevet kapott

Jól van, az ápolók rengeteget babusgatják.

Egészséges újszülöttet hagytak a tatabányai Szent Borbála Kórház babamentő inkubátorában. A 3180 grammos, 52 centiméteres kisfiú jó egészségnek örvend. Elsődleges ellátást követően osztályos felvételre került, ahol további kezelésben részesül. 

A csöppség a Bányai Olivér nevet kapta a kórház munkatársaitól. A Bányai a város nevéből adódik. Ami a keresztnevét illeti, a figyelmes névadók a naptárat előkapva pontosan tervezték, mégpedig úgy, hogy a születésnapjától számítva fél évre essen a neve napja (november 21.). Ily módon Olivérnek egyenletesen elosztva lesz ünnepelnivalója egy-egy évben – írja a kórház Facebook-oldala.

A Tények információi szerint a környéken hamar híre ment annak, hogy valaki egy kisfiút hagyott az inkubátorban. A helyiek szerint a szülőanyja nehéz, de felelősségteljes döntést hozott. Úgy gondolják, aki nem tudja vállalni a gyerekét, helyes döntést hoz, ha az inkubátorba teszi, mert ezzel megmenti a baba életét, akinek később szerető szülőket keresnek.

A kórház hamarosan kezdeményezheti a gyámhatóságnál az örökbefogadás elindítását, hogy mihamarabb családhoz kerülhessen az újszülött. Ha a vér szerinti szülei mégis meggondolnák magukat, ilyenkor 6 hétig még jelentkezhetnek a kicsiért.

Legutóbb a hatvani kórház inkubátora mentett életet. Az egészséges, 3500 gramm súlyú kisfiút Szombati Zsombornak nevezték el a kórház munkatársai. Ő a hetedik, akinek a hatvani Albert Schweitzer Kórház kihelyezett inkubátora új lehetőséget adott.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top