nlc.hu
Család

Kisbaba a szolnoki babamentő inkubátorban

Kisbabát hagytak a babamentő inkubátorban Szolnokon, szép nevet adtak neki a kórházban

Már elindult a hivatalos gyámügyi eljárás, hogy a csöppség sorsa mielőbb rendeződjön.
babamentő inkubátor

Szombat este újabb egészséges kisbabát helyeztek el a Hetényi Géza Kórház babamentő inkubátorában. Mint a Tények riportjából kiderül, a kicsi a Máté nevet kapta a dolgozóktól, és bár kiderült róla, hogy koraszülött, teljesen egészséges. Elvégezték rajta az alapvető vizsgálatokat és, megkapta a szükséges védőoltást is az esetleges májgyulladás ellen.

“2 kiló 6 dekás koraszülött kisfiút találtak. Jó volt a hőmérséklete, nem volt légzészavara. A köldökcsonk már kezdett leszáradni, ami alapján lehetett következtetni, hogy 24 órán túl születhetett. Megkezdték a táplálását, és infúzióval egészítették ki, nehogy leessen a vércukra” – mondta el Dr. Berdó Éva, a kórház újszülött részlegének a vezetője.

A kicsinek szerencséje volt, az inkubátorba helyezés előtt megfelelően gondoskodtak róla: felöltöztették és még meleg takaróba is bebugyolálták. 

A szolnoki kórház megkezdte a hivatalos gyámügyi eljárást annak érdekében, hogy Máté sorsa mielőbb rendeződjön. Ha a vér szerinti szülei mégis meggondolnák magukat, ilyenkor 6 hétig még jelentkezhetnek a kicsiért.

Pár héttel ezelőtt már elhelyeztek egy kisbabát a szolnoki babamentő inkubátorban. A kicsiről akkor kiderült, hogy csak pár órája született. Ő a dolgozóktól a Szolnoki Dániel nevet kapta.

A szakemberek azt tanácsolják a válsághelyzetben lévő szülőknek, hogy adják meg az esélyt a babáknak, hogy boldog és egészséges életet élhessenek.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top