Két napon belül két nő is meghalt szülés után a nyíregyházi kórházban, az intézmény szerint nincs összefüggés

F.C. | 2024. Június 05.
A gyászoló hozzátartozók feljelentést tettek.

Két nap különbséggel két nő is meghalt szülés után a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórházban. Egyikük, Renáta ikreket hozott a világra, majd a keringése összeomlott, és fél nappal a szülés után meghalt. Mindez fél évvel ezelőtt történt, de a hozzátartozók nem nyugodtak bele abba, hogy az intézmény szerint senki nem hibázott. Mint a Blikk írja, a tragédia óta az édesapjuk neveli az ikreket, a gyászoló hozzátartozók pedig feljelentést tettek, így most már a rendőrség feladata, hogy kiderítse az igazságot.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény miatt folytatnak büntetőeljárást. A lap úgy tudja, egy igazságügyi orvosszakértői vélemény elkészültére várnak, ami alapján el lehet dönteni, hogy Renáta halálával összefüggésben az orvosok hibáztak-e. Az áldozat édesanyja erről meg van győződve: “A laboreredmények miatt a várandóssága 33. hetében császározták meg, de a terhességi toxémia miatt véleményem szerint eddig sem kellett volna várni”. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a kórház hibázott, a lányát gyászoló asszony kártérítési pert indít.

A kórháznál azt nyilatkozták, hogy nincs összefüggés a két haláleset között. Közlésük szerint mindkét esetnél azt állapította meg a belső vizsgálat, hogy olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amit a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak az orvosaik visszafordítani.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version