nlc.hu
Család
Eltört tollasütő miatt halt meg egy 6 éves kislány

Meghalt a 6 éves kislány, aki egy eltört tollasütő miatt szenvedett balesetet

Olyan súlyos fejsérülést szenvedett a kislány a családi nyaraláson, hogy az agyhalál állapotába került, és halottnak nyilvánították.
Égő gyertya

Meghalt egy hatéves amerikai kislány, miután olyan súlyos fejsérülést szenvedett egy eltört tollaslabdaütő miatt egy családi nyaraláson, hogy már nem tudták megmenteni az életét – írja az NBC News. 

A New Jersey állambeli Stockholmból származó Lucy Morgan szerdán halt meg a portlandi Maine Orvosi Közponban. A kislány június 1-jén szenvedett balesetet Limerickben – közölte a Maine állami rendőrség.

A testvérek tollaslabdáztak a tóparti ház előkertjében, amikor a szörnyű baleset megtörtént. Az apa, Jesse Morgan, a felekezeten kívüli keresztény Green Pond Bible Chapel gyülekezet lelkipásztora azt írta az intézményhez tartozó blogon: a család éppen befejezte az ebédet, ő a ház hátsó részében volt a feleségével, amikor sikoltozást hallottak.

„Egy lefelé tartó ütésnél eltört a tollasütő, egy éles darab a pálya mellett ülő Lucy koponyájába hatolt, és katasztrofális sérülést okozott – fogalmazott az édesapa. – Még lélegzett, de nem reagált, miközben Bethanyval [az édesanyjával] együtt tartottam, és istenhez könyörögtünk.”

A rendőrség tájékoztatása szerint a tollaslabdaütő fából készült nyeléről levált egy alumínium rész, ami eltalálta a kislány fejét, és áthatolt a koponyáján. Lucyt először a Sanfordban lévő MaineHealth Maine Orvosi Központba szállították, majd helikopterrel a portlandi Maine Orvosi Központba vitték.

Jesse Morgan azt írta, hogy a kislányánál agyi hipoxia, oxigénhiányos agykárosodás állt be. Szerdán már egyértelműnek tűnt, hogy az agyhalál állapotába került, és nem lehet megmenteni, ezért aznap reggel halottnak nyilvánították.

Lucy halála összetörte a szülőket, és három másik gyereküket, egy 4 éves fiút, egy 8 éves lányt és egy 10 éves fiút. Az apa szerint Shiloh, a 8 éves lány összeomlott, mert Lucyvel ők voltak ketten a középső lánytestvérek.

A tragédia után adománygyűjtés kezdődött a család javára, mostanáig csaknem százezer dollár (36 millió forint) gyűlt össze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top