nlc.hu
Család
Várandósan tudta meg, hogy gyermeke édesapja nős

„Egy házas férfitól estem teherbe, ő mégis felügyeleti jogot szeretne” – Egy Tinder-randi története

Egy nő a Tinderen ismerte meg leendő gyermeke édesapját, aki több hónapra felszívódott, majd később kiderült, hogy valójában felesége és családja van.

Az elmúlt évek során hallhattunk már kacifántos és megrázó történeteket. Ilyen volt például egy kétgyermekes anyuka története is, akit 7 hónapos terhesen hagyott el párja, vagy a férj, aki a babaváró bulin szembesítette terhes feleségét azzal, hogy tudja, nem tőle van a gyerek.

Ezúttal egy nő – akit most nevezzünk Emilynek –  bevallotta, hogy teherbe esett egy házas férfitől, és most attól fél, hogy a férfi közös felügyeleti jogot fog követelni. A kismama bevallotta, hogy Tinderen ismerkedett meg az említett férfival, amit nem sokkal később pár randevú követett. Kapcsolatuk nem tartott sokáig, így a páros egy ideig nem is beszélt egymással egészen addig, amíg Emily rá nem jött, hogy várandós. Több alkalommal is megpróbált kapcsolatba lépni a férfival, azonban később realizálta, hogy egykori randipartnere telefonszámot változtatott. 

Elmentem arra a címre, ahol korábban találkoztam vele, de kiderült, hogy egy Airbnb-t bérelt. Egyszerűen nem volt más módom arra, hogy felvegyem vele a kapcsolatot, ezért úgy döntöttem, hogy egyedül csinálom végig” – mesélte Emily a Mumsnet fórumon. 

várandós nő

Tinderen ismerte meg gyermeke apját, akiről később derült ki, hogy házas (Fotó: Pexels)

Pár hónappal később jött a hidegzuhany 

Két hónappal később volt randipartnerének felesége megtalálta a Facebookon, Emily pedig ragaszkodott hozzá, hogy egy kávé mellett folytassák a beszélgetést. Nem csoda, hogy a kismamát váratlanul érte az üzenet, hiszen fogalma sem volt arról, hogy egykori szeretője valójában családos ember. 

„Megkérdeztem tőle, hogy találkozhatnánk-e egy kávéra, mivel beszélnünk kell. Néhány nappal később találkoztam vele, és kiderült, hogy van egy fiuk, aki a lányom évfolyamtársa az iskolában. Elmondtam neki a hírt, természetesen feldúlt volt, majd elment” – mesélte az édesanya.

A szerelmi affér hamar megmérgezte nemcsak Emily, hanem kislánya életét is. A találkozó után ugyanis azzal hívták fel az iskolából, hogy gyermekét zaklatja az egyik iskolatársa. A zaklató pedig nem más volt, mint a szó nélkül felszívódó férfi kisfia. Mindkét szülőt behívták az igazgatói irodába, így a férfi ekkor szembesült vele, hogy Emily az ő gyermekét hordja a szíve alatt. Nem sokkal később azt is közölte az édesanyával, hogy szeretne az életük része lenni.

Emily a történtek ellenére mindezt tiszteletben tartja, azonban hozzátette: „Azt nem tudom tisztelni és elfogadni, hogy a felesége elmondta a fiuknak, és az iskolában az osztálytársai úgy döntöttek, hogy zaklatják a lányomat. A lányom édesapjával most azt fontolgatjuk, hogy jövőre egy másik iskolát keresünk neki.”

Felügyeletet szeretne, de gyerektartást nem fizetne

A nő azt állítja, hogy a nős férfi igényt tartana a közös felügyeleti jogra, éppen ezért már ügyvédet is fogadott. Ennek ellenére anyagilag még egyáltalán nem segített abban, hogy mindent biztosítani tudjanak születendő gyermekük számára. 

„Azt gondolom, hogy nagyon fura az,  hogy még mindig a feleségével él, és egy olyan gyereket akar a közös otthonukba vinni, aki a viszonyából született” – mondja.

A kommentelők hangsúlyozták, hogy ez a helyzet azonban nem ilyen egyszerű. 

„Nincs más választásod. Ha valaki úgy dönt, hogy megtartja a gyereket, az Egyesült Királyság törvényei szerint a gyermeknek joga van a családi élethez és ahhoz, hogy megismerje az apját. A bíróság nem fogja megakadályozni, hogy kapcsolatot tartson a gyermekével, mert régóta tartós kapcsolatban és biztonságos családi otthonban él” – írta az egyik netező.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top