nlc.hu
Család
Aszódi kettős gyerekgyilkos jogerős ítélete

A legsúlyosabb büntetés várja az aszódi rémet

Az aszódi családirtás elkövetőjének ítélete jogerős.

Fegyházban letöltendő életfogytig tartó szabadságvesztést kapott az a férfi, aki megölte két kiskorú lányát Aszódon, 2022. tavaszán. A Fővárosi Ítélőtábla pénteki közleménye szerint az aszódi családirtás elkövetője még feltételesen sem helyezhető szabadlábra. A Fővárosi Törvényszék ezzel helybenhagyta a november 23-án kihirdetett, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kiszabó ítéletet.

A legsúlyosabb büntetés várja az aszódi rémet

A vádlott és felesége kapcsolata elmérgesedett,

2018-ban a feleség két közös lányukkal elköltözött a férfitól. Válás után a bíróság kéthetente személyes kapcsolattartást biztosított gyermekek édesapja számára. A férfi ezután elhatározta, hogy a válás és a gyermekek elhelyezése miatt bosszút áll, majd végez magával. Vett egy baltát, majd több levelet írt, amikben kifejtette, hogy bár tervét nem tartja helyesnek, az őt ért igazságtalanságok miatt megvalósítja.
A két lány 2022. május 20-án a férfinél volt. Miután elaludtak, apjuk egy

szúró eszközzel, illetve baltával rájuk támadt,

halálos sérüléseket okozva nekik. A gyermekek a helyszínen életüket vesztették, apjuk másnap délelőtt megpróbált a vonat elé ugrani.
A bíróság szerint a férfi előre kitervelte tettét. A kettős gyilkosság után teljesen összeszedetten megvalósított, további cselekedetei is eltökéltségét bizonyítják. Mivel mérhetetlen embertelenséggel és brutalitással végezte ki alvó gyermekeit, a gyilkosságokat különös kegyetlenséggel, több, védekezésre képtelen személy sérelmére valósította meg.

A vádlott egyszer sem mutatott megbánást,

önsértése nem volt valódi öngyilkossági kísérlet, az nem a megbánással függött össze, ezért indokolt a legsúlyosabb ítélet kiszabása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top