nlc.hu
Család
Testőrt fogadott az éveken át bántalmazott Erzsébet, mert szabadul az exe és már üzente, hogy megkeresi

Testőrt fogadott az éveken át bántalmazott Erzsébet, mert szabadul az exe és már üzente, hogy megkeresi

Rettenetes dolgokat élt át házassága alatt a családanya.

Hosszú éveken át a mindennapos verésből, erőszakból állt Rízing Erzsébet élete. Exférje, Cs. János – aki ellen nemi erőszak, kapcsolati erőszak, emberkereskedelem, kiskorú veszélyeztetése miatt folynak eljárások – 15 hónap után július elején szabadulhat, ettől pedig az asszony és két gyereke már most retteg. A férfi ugyanis már üzent a börtönből, mondván hiába váltak el tavaly nyáron, szabadulása után megkeresi Erzsébetet; tervezi, hogy visszamegy a 17. kerületi családi házukba.

Rémtanya volt az, nem otthon, amikor a volt férjem is velünk élt”panaszkodott a Blikknek a rettegő nő, akit a férje rendszeresen bántalmazott, méghozzá a gyerekeik szeme láttára.  “Nem tudtam védekezni, s először nem mertem panaszkodni sem, annyira féltem. Amikor már nem bírtam tovább, feljelentést tettem, a gyermekvédelemmel egyeztetve elmenekültem a gyerekeimmel. (…) Egy menedékházba kerültünk, de a férjem rám talált, így kezdődött elölről az erőszak, a félelem, onnan is szöknünk kellett” – mesélte kálváriáját.

Erzsébet most meglepő lépésre szánta el magát: “Testőrt fogadtam, hogy ne öljön meg a volt férjem.”

A családanyának Győrki Géza, a Rendészeti Kiképzők Szövetségének elnöke segít: ha menni kell, ő szállítja majd a családot egy titkos helyre, ahol vigyáz is rájuk. “Látni is rossz, ahogy Erzsébet összerázkódik, remeg, ha csak meghallja a volt férje nevét. Nem fogjuk hagyni! (…) Senki nem tarthat félelemben egy anyát” – jelentette ki  Győrki, aki szerint szükséges volna hatósági védelem is Erzsébetéknek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top