nlc.hu
Család
Gyilkosság Tamásiban

Gyilkosság Tamásiban: hiába kért távoltartási végzést az exférje ellen, elutasította a bíróság

Rendszeresen fenyegette a nőt a volt férje, most halálra késelte.

Pár hete elutasította a bíróság a kedden Tamásiban meggyilkolt nő távoltartási kérelmét – értesült az RTL Híradó. Az asszony 60 napra megelőző távoltartás elrendelését kérte. Az ügyészség ezt indokoltnak tartotta, a Tolna vármegyei törvényszék azonban elutasította a kérelmet.

“Ehhez a kezdeményezéséhez a Tamási Járási Ügyészség csatlakozott, mivel ezt a kérelmet indokoltnak látta, és indítványt tett az Ügyészség is a megelőző távoltartás elrendelésére. A Tamási Járásbíróság személyes meghallgatást tartott ebben az ügyben, amelyen azonban végzéssel elutasította a sértett kérelmét” – nyilatkozta Kiss Yvette, a Tolna vármegyei Főügyészség szóvivője.

A Tolnai vármegyei törvényszék nem indokolta az RTL Híradónak, hogy milyen indokkal utasították el a későbbi áldozat kérelmét.

Az asszony exférjét 4 évvel ezelőtt vették először őrizetbe, mert megromlott kapcsolatuk miatt folyamatosan azzal fenyegette a feleségét és annak új párját, hogy megöli őket. Egyik alkalommal közös, 17 éves fiuk segítségével egy székhez kötözte a nőt, hogy megfélemlítse. A rendőrök akkor a házkutatáson éles fegyvert is találtak. Akkor letartóztatták, a bíróság pedig börtönbe küldte a férfit. Idén februárban szabadult a börtönből, a nő ekkor fordult a bírósághoz. A 49 éves férfi kedd reggel azonban váratlanul megjelent az asszonynál és halálra késelte. Közös fiuk telefonált a rendőröknek, hogy a külön élő apja késsel megszúrta az anyját. Perceken belül megérkezett a segítség, de a nő életét már nem tudták megmenteni. 

Az exférj a kihallgatásán beismerte a gyilkosságot. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását.

A környékbéliek kedves nőnek ismerték az áldozatot, a férfit pedig agresszívnek. 

Korábban az albertirsai családirtásnál is ugyanez volt a helyzet: az exfeleség akkor is hiába kért többször is távoltartási végzést a volt férjével szemben.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top