nlc.hu
Család

Nem kért rendőri segítséget a dunakeszi áldozat

A gyilkosság előtt még nem kért rendőri segítséget a Dunakeszin meggyilkolt nő

Bár sokat panaszkodott volt élettársára annak zaklatásai miatt és ügyvédnél is érdeklődött, hogy milyen jogi lehetőségei vannak volt párja távol tartására, nem fordult rendőrséghez a dunakeszi tragédia áldozata.

Maga a bántalmazott is jelezheti a rendőrség felé, ha problémája van. A rendőrség minden körülményt figyelembe véve eldöntheti, hogy büntetőeljárást kezdeményez, esetlegesen ideiglenes megelőző távoltartást rendel el, jelzéssel él a gyermekjóléti szolgálat vagy a családsegítő felé. Az áldozat a rendőrségtől védelmet, távoltartást nem kért

– mondta el Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője. A hatóságok azonban csak az esetek tizedénél rendelnek el távoltartást az RTL Klub Híradójának riportja szerint.

A nagyon kisszámú távoltartási végzés kiadásának a legfőbb oka, hogy a betartását nagyon körülményes ellenőrizni, ezért az inkább csak papíron védi azt, aki igényelte.

Megemlékezés a tragédia helyszínen (részlet az RTL Híradó riportjából)

Megemlékezés a tragédia helyszínen (részlet az RTL Híradó riportjából)

A riportban megszólaltatott ügyvéd szerint a nyomozóhatóság kapacitásbeli hiányosságok miatt tudja csak nagyon nehezen ellenőrizni, hogy valaki megsértette-e az ellene hozott távoltartási végzést, ezért nem szeretik annyira elrendelni ezt az intézkedést. Aki fenyegetve érzi magát, annak az országos kríziskezelő és információs telefonszolgálat nyújthat azonnali segítséget a 0680205520-as telefonszámon.

Ha te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

További részletek a Dunakeszin történt tragédiáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top