nlc.hu
Család

Gyilkosság Tamásiban: újabb fejlemények

Kiderült, miért nem adták meg a távoltartási végzést az exférje által meggyilkolt, tamási nőnek

Az integráció tisztnek hitt a bíróság, nem pedig a többször is halálosan megfenyegetett exfeleségnek.
gyilkosság Tamásiban,

Tizennégy késszúrással ölte meg a volt élettársát kedden egy börtönből szabadult férfi Tamásiban. Az asszony – a volt párja szabadulását megelőzően – távoltartás elrendelését kezdeményezte, a Tamási Járásbíróság azonban elutasította. Mára kiderült, azért mert szerintük nem álltak fenn a törvényi feltételek és a börtön jelentése szerint semmi sem utalt arra, hogy gyilkosságot tervez a férfi – értesült az RTL Híradó. “A reintegrációs tiszt tájékoztatása szerint a gyanúsítottnak a szabadságvesztés alatt tanúsított magatartása nem utalt arra, hogy bármilyen agresszív bűncselekményt elkövetve, vagy akár bosszút állna a volt élettársán” – mondta el Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék szóvivője. 

Spronz Júlia, a Paten Egyesület jogásza szerint hiba, hogy külső megerősítést vár a bíróság ahelyett, hogy a nőnek hitt volna. 

A férfi kedd délután jelent meg a volt élettársa házában, egyik közös gyerekük is otthon volt. Az exférj egy 29 centis, speciális, katonai taktikai tőrkést is vitt magával. Volt párját az előszobában támadta meg, 14-szer szúrt. Az asszony még ki tudott menekülni a kertbe, de ott összeesett és meghalt.

A férfit – aki 4 év után februárban szabadult – letartóztatták. Korábban kapcsolati erőszak, zaklatás és személyi szabadság megsértése miatt ült, mindezt a volt élettársa ellen követte el, akivel 23 évig volt együtt. 

Korábban az albertirsai családirtásnál is ugyanez volt a helyzet: az exfeleség akkor is hiába kért többször is távoltartási végzést a volt férjével szemben.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top