nlc.hu
Család
105 évesen diplomázott le a tanárnő

83 év kihagyás után, 105 évesen diplomázott le a tanárnő

Egy nő, aki a második világháború alatt félbeszakította az egyetemi tanulmányait, végül 83 évvel később, 105 évesen kapta meg a mesterfokozatát oktatásból.

Virginia “Ginger” Hislop 1940-ben szerezte meg a bakalár diplomáját a Stanford Egyetem Oktatási Karán. Utána azonnal elkezdte a mesterképzést, amely ma a Stanford Graduate School of Education néven ismert. Hislop barátját, George Hislopot azonban behívták a második világháborúba. Emiatt a pár összeházasodott, elhagyták a kampuszt, épp mielőtt Virginia befejezte volna a szakdolgozatát, hogy megkapja a diplomáját.

Úgy gondoltam, hogy ez egy olyan dolog, amit később is befejezhetek, ha szükségem lesz rá. Mindig élveztem a tanulást, szóval ez nem igazán aggasztott – viszont a házasság igen

– mondta Hislop egy közleményben.

Virginia "Ginger" Hislop

Virginia “Ginger” Hislop a diplomaosztó ünnepségen (forrás: Stanford University)

A jelenleg Washington államban élő, az oktatás területén maradt Hislop a helyi iskolaszékben szolgált, a Yakima Iskolaszék igazgatóságának elnökeként tevékenykedett, alapító tagja volt a Yakima Közösségi Főiskola igazgatótanácsának, és segített elindítani a Toppenish-ben található Heritage Egyetemet, ahol 20 évig volt igazgatótanácsi tag.

Hislop 83 évvel azután tért vissza a Stanfordra, hogy ott hagyta az egyetemet, hogy átvegye a mesterfokozatát 105 évesen.

Évek óta végzem ezt a munkát, és jó érzés, hogy ezzel a diplomával most elismerik ezt

– mondta. Korábban már számoltunk be egy 102 évesen diplomázó néniről, de a 105 ezt is alaposan felülmúlja. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top