nlc.hu
Család

63 évesen szerzett diplomát a dédnagymama

Lediplomázott a dédnagymama, aki kamionozás közben készült a vizsgákra

A 63 éves nő az unokája kihívására kezdett egyetemre járni, de annyira megtetszett neki, hogy nem is akar egy diplománál megállni.
Összetekert diplomát tart a kezében a diplomaosztón

Robyn Roberts komolyan gondolja az élethosszig tartó tartó tanulást: 63 éves korában, 12-szeres dédnagymamaként, 33-szoros nagymamaként lediplomázott a Southern New Hampshire Egyetemen.

Roberts elmondta, hogy a diploma megszerzésének ötlete a középiskolás unokájától ered, aki azt mondta: „Megcsinálom, ha megcsinálod”. A nagymama pedig elfogadta a kihívást, és meg is szerezte az oklevelet. 

Úgy tűnik, az üzleti menedzsmentből diplomázó nő itt nem is akarja abbahagyni a tanulást, már azon töri a fejét, hogy mi legyen a következő diplomája. Azt tervezi, hogy jogi egyetemre fog járni, és 67 éves korára ügyvéd lesz, hogy a bántalmazások túlélőinek segíthessen.

És ha mindez még nem lenne így elég szép teljesítmény, akkor eláruljuk, hogy Roberts a férjével egy teherfuvarozó vállalkozást működtet, és munka mellett tanult. „Kilencven százalékban a kamionomban ülve tanultam” – mondja a nő, aki útközben, a pihenőhelyeken készült a vizsgákra.

Tanulni és diplomát szerezni sosem késő: korábban írtunk egy nőről, aki 90 évesen végezte el az egyetemet. 

(GMA)

(Kiemelt kép: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top