nlc.hu
Család

13 évesen diplomázott le

13 évesen diplomázott le a fiú

Nem sok kortársa mondhatja el magáról azt, amit Elijah Muhammad: 13 évesen diplomás ember.
Diploma

Informatikából és kiberbiztonságból szerzett diplomát a 13 éves Elijah Muhammad az Oklahoma City Közösségi Főiskolán. 

„Édesapámnak van egy magántanulói programja, a Pro One Collegiate Academy, ami alapvetően felgyorsítja a tanulást olyan területeken, amelyek érdekelnek” – mondta Elijah a Good Morning Americának. A kiskamasz ennek a programnak köszönhetően tudta a kortársainál sokkal gyorsabban elvégezni a tanulmányait.

Elárulta azt is: a főiskolán gyakran azt gondolták, hogy egy ott tanuló felnőttet kísért el az órákra.

„Amikor elmondtam nekik, hogy valójában ebbe az osztályba járok, először meglepődtek. Azt hitték, csendben leszek az órákon. De amikor kérdéseket tettem fel, és interakcióba léptem az osztállyal, még jobban jobban meglepődtek.”

Nővére, Shania Muhammad szintén nagyon fiatalon, 15 évesen diplomázott le és segített inspirálni az öccsét, hogy ő is korán megszerezze a felsősokú végzettséget. A lány úgy nyilatkozott, szerinte öccse a legokosabb ember, akit ismer.

Elijah nem tagadta, hogy egyfajta versengés is van köztük a testvérével, azonban ha a másiknak támogatásra van szüksége, mindig ott vannak egymásnak.

A fiú a tanulás mellett más tevékenységekre is szakít időt, többek között úszik és a kosárlabdázik. Ezenfelül motivációs előadóként is tevékenykedik, és reméli, hogy segíthet másoknak is elérni a céljaikat.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top