nlc.hu
Család
Jeff Bridges és Susan Geston titka

Jeff Bridges felesége nem is akart randizni vele – már 48 éve házasok

Jeff Bridges és Susan Geston 48 éve házasodott össze, és három közös gyermekük van. Elárulták a boldog és hosszú házasság titkát.

Jeff Bridges és Susan Geston 1977-ben házasodtak össze, amit azt jelenti, hogy ők az egyik legrégebbi házaspár a hollywoodi színészpárosok közül. A házaspár elárulta, mi a titka annak, hogy hosszú, boldog életet élnek együtt.

„Vagy házas vagy, vagy igazad van”

„Találj egy csodálatos embert, akivel megoszthatod az életed – mondta Bridges a Business Insedernek egy interjúban. – Én már 48 éve vagyok házas. A házasság csodálatos dolog. Ez egyfajta játéktér arra, hogy hogyan viszonyulsz a világ többi részéhez. Nemrég hallottam egy nagyszerű mondást: vagy házas vagy, vagy igazad van. Olyan gyakran vagyunk annyira biztosak a véleményünkben és a dolgainkban, hogy ez sokszor a boldogság útjába állhat. De amikor valaki mással vagy, ahogy anyukám szokta mondani, nem csak ketten vagytok. Van egy »mi« – egy harmadik entitás, akire vigyázol”.

A színész a Rancho Deluxe forgatásán ismerkedett meg leendő feleségével 1975-ben Montanában. Geston akkoriban pincérnőként dolgozott. Bridges később úgy írta le a találkozásukat, mint ami szerelem volt első látásra, legalábbis a maga részéről – a nő ugyanis visszautasította, amikor a férfi először randira hívta. Pedig Bridges a saját bevallása szerint nem vette olyan könnyen rá magát arra, hogy elhívja Susant, majd amikor végre összeszedte a bátorságát, a lány nemet mondott. Az elutasítás ellenére a színész tudta, hogy mivel egy kisvárosban voltak, újra egymásba fognak botlani – és pontosan ez történt.

„Susan később eljött a helyi kocsmába egy partira, ahol táncoltunk, egymásba szerettünk, és bumm, ennyi volt – mesélte Bridges. – Valójában van egy fényképem arról a pillanatról, amikor találkoztunk, és a feleségem nemet mondott. Valaki egyszerűen lefotózta. Megvan.”

Amikor megkérdezték egy interjúban, hogy mi a titka az erős kapcsolatnak Hollywoodban, az Oscar-díjas színész azt mondta: „A könnyű válasz erre az, hogy tartsuk fenn a házasságunkat, hogy ne váljunk el. Amikor a nagy kihívások, földrengések jönnek elő a kapcsolatban, azok igazi lehetőségek arra, hogy jobban megismerjétek egymást, és még intimebbé váljon a kapcsolat, próbáljátok meglátni, mi mozgatja a másikat.

Ne váljatok el – ez a kulcs.

És az összes hullámvölgyet egyfajta kihívásként és lehetőségként fogd fel.” Susan szerint pedig az is fontos, hogy tartsuk meg a kapcsolatban a szórakozást, a közös kikapcsolódást, és azt, hogy együtt jól érezzük magunkat.

Jeff Bridges és Susan Geston 1977-ben és 2024-ben (Forrás: Getty Images)

Jeff Bridges és Susan Geston 1977-ben és 2024-ben (Forrás: Getty Images)

„A feleségem, Sue abszolút a legjobb”

Jeff Bridges évtizedek óta nyilvánosan dicséri feleségét, többek között azt is megköszönte neki kamerák előtt, hogy Susan kiállt mellette, ápolta és vigyázott rá, amikor 2021-ben majdnem meghalt, miután a kemoterápiás kezelése közepén elkapta a COVID-ot. (Bridgesnél 2020-ban diagnosztizáltak non-Hodgkin-limfómát, miután az orvosok felfedeztek egy daganatot a gyomrában.)

„A feleségem, Sue abszolút a legjobb” – mondta a színész az AARP-nek. Susan, aki ugyanebben az időben szintén elkapta a COVID-ot, és kórházba került miatta, később, miután gyógyultan hazaküldték már, visszatért a férjéhez a kórházba, és nem tágított mellőle addig, amíg fel nem épült. „Minden erejével harcolt azért, hogy ne kerüljek lélegeztetőgépre” – tette hozzá Bridges.

Azon túl, hogy van valaki, aki ilyen óriási támaszt jelent az egészségügyi problémák során, a tudomány kimutatta, hogy egy szeretetteljes romantikus kapcsolat jót tesz a fizikai és a mentális egészségnek egyaránt.

Dr. Robert Waldinger, a Harvard Study of Adult Development igazgatója korábban azt mondta, hogy az erős érzelmi kapcsolatok kialakítása más emberekkel befolyásolhatja, hogy valaki meddig él.

„A kapcsolatok nemcsak boldogabbá tesznek minket, hanem egészségesebbek is maradunk általuk” – mondta Waldinger, aki a The Good Life: Lessons From the World’s Longest Scientific Study of Happiness című könyvében részletesen bemutatja, hogy a jó kapcsolatok milyen módon alapozzák meg a boldogabb és fizikailag egészségesebb életet. Jeff Bridges és felesége Susan tehát nemcsak a hosszú házasság, hanem jó eséllyel a hosszú élet titkát is megfejtették.

Források: 1, 2, 3

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top