nlc.hu
Család
Az iskola nem hibázott, amikor megrugdosták az egyik diákjukat

Nem az iskola hibája, hogy egy 10 éves fiút úgy megrugdostak társai, hogy leszakadt a lépe

Az iskolában végzett vizsgálat szerint a tanárok nem felelősek az esetért, mivel az túl gyorsan történt.

Májusban egy 10 éves, kemecsei fiú kórházba került, miután az iskolatársai úgy összerugdosták az iskola udvarán, hogy leszakadt a lépe – írja az RTL. A gyereken még aznap életmentő műtétet kellett végrehajtani, édesapja a portálnak elmondta, azóta is gyulladáscsökkentőt kell szednie.

Az Arany János Református iskolában az ügyben vizsgálat indult, ám azt 12 nap után le is zárták azzal, hogy a tanárok nem tehetők felelőssé a tragikus esetért. A vizsgálat szerint ennek oka, hogy az eset túl gyorsan történt, valamint az, hogy „a tanulók felelőtlen játéka vezetett a súlyos sérüléshez.”

A kisfiú édesapja ezzel szemben úgy véli, ha aznap több felügyelő tanár lett volna az udvaron, akkor elkerülhető lett volna az eset. Az RTL beszámolója szerint a rendőrség nyomozást indított életveszély okozó testi sértés miatt, ami jelenleg is folyik: bár a négy érintett lány először elismerte a cselekményt, később megváltoztatták a vallomásukat és már tagadják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top