nlc.hu
Család
Vilmos és Harry utolsó szavai Dianához

Ezek voltak Vilmos és Harry utolsó szavai Dianához

Diana a halála előtt nemcsak a fiaival beszélt, hanem egy újságíróival is.

1997. augusztus 31-én, vagyis kereken 27 évvel ezelőtt hunyt el Diana hercegnő. Vilmos és Harry édesanyja, egy párizsi balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt. Azt már sokan megírták, hogy amikor egy tűzoltó megpróbálta kiszabadítani a hercegnőt a roncsból, az azt mondta neki: “Istenem, mi történt?”. Vélhetőleg ezek voltak Diana utolsó szavai. Arról azonban sokáig nem lehetett tudni, hogy mit mondott utoljára a fiainak.

Vilmos 15, Harry pedig 12 éves volt, amikor a baleset történt. Mindketten a Balmoral kastélyban voltak, élvezték a nyári szünet utolsó napjait. A “Diana, Our Mother: Her Life and Legacy” című dokumentumfilmben felidézték azt a bizonyos utolsó telefonbeszélgetést. “Nem feltétlenül emlékszem arra, hogy mit mondtam, de azt tudom, hogy egész életemben sajnálni fogom, hogy ilyen rövid volt az a telefonbeszélgetés. Ha tudtam volna, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy beszélhetek az édesanyámmal, rengeteg dolgot mondtam volna neki. Ez nagyon nehéz. Életem hátralévő részében ezzel kell együtt élnem…”- mondta Harry.

Harry herceg később megerősítette azt is, hogy Diana Párizsban volt, amikor az a bizonyos utolsó telefonhívás megtörtént.

Vilmos és Harry a Diana szobornál

Vilmos és Harry Kensingtonban, az édesanyjukat ábrázoló szobornál. (fotó: Profimedia)

Az említett dokumentumfilmben Vilmos is mesélt az édesanyjáról. “A legutolsó emlékem egy telefonbeszélgetés a Balmoralból. Nyár volt, Harry és én élveztük a szünidőt, rohangáltunk, játszottunk, jól éreztük magunkat. (II. Erzsébet unokái minden augusztust együtt töltöttek Balmoralban – a szerk.) Úgy emlékszem, hogy sürgettük a telefonbeszélgetést. Valami olyasmit mondtunk anyának, hogy: Oké, viszlát, de mehetünk már?”– emlékezett vissza Vilmos, aki azt is hozzátette, ha tudta volna, hogy mi fog történni néhány órával később, akkor nem sürgette volna az elköszönést.

Richard Kay királyi riporter korábba azt állította, hogy őt hívta utoljára Diana hercegnő, amit a People magazin is megerősítetett rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Korábban Diana hercegnőről is beszéltünk a Kékvér podcast egyik adásában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top