nlc.hu
Család
Vagy anyósával nyaral két hétig, vagy elválik tőle a férje

Brutális ultimátumot kapott a feleség: vagy anyósával nyaral két hétig, vagy elválik tőle a férje

A feleség nehezményezi, hogy a férje a megkérdezése és beleegyezése nélkül meghívta édesanyját a kettejük által leszervezett kéthetes nyaralásra.
Ultimátumot kapott a feleség.

 „A férjemmel mindketten az Egyesült Államokban élünk és digitális nomádok, ami azt jelenti, hogy a munkánkat mindketten bárhonnan el tudjuk végezni, ahol van internethozzáférés” – kezdi a Redditre töltött posztját a neve elhallgatását kérő feleség, aki a közelmúltban meglehetősen csúnya veszekedésbe bonyolódott a férjével. A nő elárulta, férjével mindketten szeretnek utazni, ezért az év egy jelentős részét (a posztja szerint 6 hónapot) egy általuk kiválasztott, másik ország felfedezésével töltik. „Tavaly Thaiföldön voltunk, idén pedig Brazíliát térképezzük fel.”

A posztból kiderül, hogy a házaspár különböző városokban különböző hosszúságú időt tölt az utazás során: így Fortalezában egy hónapot voltak, Sao Luizban pedig mindössze 10 napot lesznek. A túra következő állomása Maceió lesz majd, ahol az előzetes terveik szerint 2 hetet töltöttek volna.

Eddig úgy volt, hogy a kiruccanáson csak ő, én és a kiskutyánk lesz ott, hogy kiélvezhessük a közös időt kettesben. Csakhogy ez most eléggé megváltozott.

„Két hét anyósommal egy szűk apartmanban…”

„Tegnap vacsora közben a férjem közölte, hogy a kéthetes maceiói utunkra az édesanyját is szeretné elhozni, olyannyira, hogy már meg is vette neki a repülőjegyet” – írta, majd hozzátette, a férje meglepetésnek szánta az édesanyja jelenlétét, ezért nem gondolta, hogy előzetesen egyeztetnie kellene ezt a feleségével.

Jól összevesztünk; leginkább azon, hogy – meglepetés ide vagy oda – teljes egészében kihagyott egy elég nagy volumenű döntésből. Úgy hiszem, házaspárként az lett volna a minimum, hogy mielőtt megveszi neki a repülőjegyet, engem is megkérdez, hogy van-e kedvem két hetet együtt tölteni az anyjával egy szűk apartmanban

– panaszolta a feleség, aki – ha megkérdezte volna – megpróbálta volna rábeszélni a férfit, hogy felezzék le a két hetet, és csak egyet töltsenek majd hármasban.

„Vagy jöhet az anyám, vagy elválunk”

A poszt folytatásából kiderül, hogy a házaspár a vacsora végén csúnyán összeszólalkozott, a férj ráadásul annyira megsértődött, hogy a vita végén levette a jegygyűrűjét, amivel felesége szerint azt üzente, vagy további vita nélkül elfogadja a döntést, vagy fel is út, le is út. „Mielőtt aludni mentünk volna, rákérdezett még arra is, hogy ha elválunk, megosztozunk-e a kutya felügyeleti jogán” – zárta posztján a felbőszült feleség, aki azért tette nyilvánossá a vele történteket, hogy kikérje az internetezők véleményét a dologról.

A hozzászólások pedig érkeztek is, egymás után. „Nem a te készülékedben van a hiba, ha ezen kiakadtál. A férjed tényleg eléggé semmibe vett most téged, de ami ennél is rosszabb hír, hogy nem árt felkészülnöd arra, hogy ha a jövőben lesznek vitáitok, mindig kijátssza majd az »különben elválok tőled« kártyát…” – írta egyikük, mire egy másik felhasználó azzal válaszolt, ha ő került volna ilyen helyzetbe, minden bizonnyal beadja a válópert. „Nekem senki ne adjon ultimátumot, pláne nem a férjem.”

Tartsd meg a kutyát, dobd ki a férjed

– állt egy harmadik hozzászólásban.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top