nlc.hu
Család
Zacskót húzott a fejére az idős nő az otthonban

Zacskót húzott a fejére az idős néni a kecskeméti idősotthonban – csak reggel vették észre

Bár a tragédia elkerülhető lett volna, az éjszakás gondozó nem vette észre, mit csinál a néni.
Zacskót húzott a fejére az idős néni.

Rettenetes módon, minden bizonnyal egy bűnügyi filmből vett ötlettel végzett magával egy idős nő a kecskeméti, önkormányzati tulajdonban lévő Őszirózsa Időskorúak Gondozóházában – írja a Blikk.
 
A lap beszámolójából kiderül, hogy az otthonban a történteket csak reggel 8 után, reggeli osztásnál észlelték, az éjszakás gondozó nem vette észre. Mint írják ő úgy adta át a szolgálatot, hogy rendkívüli esemény nem történt. A lap idézi egy bentlakó hozzátartozóját, aki elmondta, az idősek már többször panaszkodtak az éjszakás gondozóra, aki elmondásuk szerint alszik munkaidőben; átaludta az inzulin beadási időpontot és a magas vérnyomás miatt rosszul lévő ápolt segélykérését is.
 
„Nem igaz, hogy sem az átadó, sem az átvevő ne látta volna, hogy egy beteg fején egy zacskóval, elkékülten, holtan fekszik az ágyában” – folytatta a rokon, aki most egy másik intézményben igyekszik helyet keresni ápolásra szoruló családtagjának, mert ebben nem merik itt hagyni.
 
Az ügyben megszólalt az intézmény vezetője is, aki elismerte, hogy náluk történt az extrém eset, ezen túlmenően azonban nem árult el többet, mert a felettesei megtiltották. Arról, hogy csak idén már 9 beteg halt meg a 20 férőhelyes intézetben Slajkó Eugénia annyit mondott, hogy a zömében 80 év feletti ápoltak esetében ez az arány nem meglepő.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top