nlc.hu
Család
Meghalt az iskolabuszban felejtett Inez édesapja

Elhunyt az iskolabuszban felejtett négyéves Inez édesapja

Egy nappal azelőtt temették el Inez édesapját, a 38 éves Zoltánt, hogy a vétkes sofőrt elítélték.

Zoltán 38 évesen vesztette életét, akinek utolsó két éve egyébként is maga volt a pokol: ő az az édesapa, akinek négyéves kislányát egy sofőr bent felejtette az óvodásokat szállító buszban 2022. június 7-én Tomajmonostorán.

A négyéves Inez csukott ajtókkal és ablakokkal leparkolt járműben ragadt, ahol több mint 50 fokos, levegőtlen forróságban volt órákon át. A gyermek az eszméletét vesztette és a melegtől hőgutát is kapott. Hiába szállították még aznap kórházba, olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy három nappal később életét vesztette.

Elhunyt az iskolabuszban felejtett négyéves Inez édesapja

(Fotó: Getty Images)

Édesapjánál, Zoltánnál 2020-ban diagnosztizálták daganatos megbetegedést, és még abban az évben megműtötték, kemoterápiás kezeléseket is kapott.

Utána jobban volt, még a munkáját is folytatta nehézgépkezelőként, de a kislányával történtek annyira megviselték, akkora trauma volt számára, ami súlyosbította nála a betegségét és felerősítette a tüneteit. A daganat végül úgy szétterjedt a szervezetében, hogy már nem lehetett rajta segíteni

 

– mondta a Vasárnapi Blikknek Rusvai Zoltán édesanyja, Sztruhala Istvánné. Zoltánt egy nappal azelőtt temették el, hogy a vétkes sofőrt elítélték, aki végül két év felfüggesztett szabadságvesztést kapott, ami azt jelenti, hogy nem kell börtönbe vonulnia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top