nlc.hu
Család
Húsleves ízesítése kurkumával

Egyetlen kanálnyi ebből a fűszerből szuper színt ad a húslevesnek

Ráadásul jóval egészségesebb is lesz a húsleves, ha kurkuma is kerül bele.

A hagyományos húsleves egyszerű összetevőkből áll, mint a hús, zöldségek, hagyma és tészta. Egy ritkán használt fűszerből viszont már egy kanál is elég ahhoz, hogy ne csak a leves színén, hanem élettani hatásain is javítson – írja a Gurmeteka. Ez a fűszer a kurkuma. Sok tapasztalt szakács és egészséges életmódot folytató ember

nem csak puszta szeszélyből készíti kurkumával

a húslevest. A főzés kezdetén hozzáadott teáskanálnyi fűszer nem a leves íze és színe mellett tápértékét is javítja. A kurkuma fő hatóanyaga, a kurkumin erős antioxidáns, gyulladásgátló hatással, erősíti az immunrendszert és véd a szabad gyökök ellen. Ősszel és télen, amikor a szervezet különösen fogékony a fertőzésekre, a kurkumával főzött húsleves nemcsak ízletes, de hatékony immunerősítő is lesz.

Egyetlen kanálnyi ebből a fűszerből szuper színt ad a húslevesnek

Három ok, amiért kurkuma kell a húslevesbe:

Immunerősítő hatás! A kurkuma immunerősítő hatása csökkenti a fertőzések kockázatát.

Emésztéssegítő hatás! A fűszer hatóanyagai segítenek a puffadás és a gyomorproblémák megelőzésében, ami jól jön egy kiadós evés után.

Ízek, színek! A kurkuma sötétarany színe és fűszeres íze fokozza a hagyományos leves ízét, egyedi vizuális és ízhatást kölcsönöz.

A hagyományos recept szerint készülő

húsleveshez elegendő egy teáskanál kurkuma, éppen, mikor a hús és a zöldség elkezd összefőni. A levest lassú tűzön pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután tésztával vagy más körettel tálalható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top