Egészség

Immunitás

Az immunrendszerünk védőbástyaként óvja a szervezetünket. Ahhoz, hogy kihasználhassunk mindent, amit az élet tartogat számunkra, fontos, hogy egészségesek maradjunk, amihez a nagyon fontos a jól működő immunrendszer.

Mit is jelent az immunitás?

Immunitás alatt szervezetünk védettségét értjük környezetünk támadásaival szemben. Szervezetünkben folyamatosan harcok dúlnak, hiszen naponta mikroorganizmusok százai lendülnek támadásba szervezetünk ellen. Ezeket a kórokozókat a szervezetünk immunrendszere felismeri és mivel idegen anyagok, azonnal harcba is száll velük, hogy elpusztítsa őket.

Hogy milyen jól sikerül a „csata”, az azon múlik, hogy mennyire erős szervezetünk védekező-képessége.

Amikor az immunrendszerünk erős, akkor a betegségek elkerülnek bennünket, vagy hamarabb legyűrjük őket. Ha viszont legyengül az immunrendszerünk, sajnos a leggyengébb vírus is ledönthet bennünket a lábunkról, és akár még komolyabb szövődményekkel is számolhatunk.

Nagyon fontos tehát, hogy immunrendszerünk megfelelő működését fenntartsuk, mert védekezőrendszerünk nélkül bizony kiszolgáltatottak vagyunk a baktériumok, vírusok támadásainak. A zavartalan működéshez vitaminokra, ásványi anyagokra és nyomelemekre is szükségünk van. Helyes táplálkozással már sokat tehetünk az egészségünkért, de éppen ennyire fontos az is, hogy étrend-kiegészítő multivitaminokkal is védjük a szervezetünket. Ezekre egész évben szükségünk van, de az őszi-téli hónapokban még fokozottabban figyeljünk és erősítsük immunitásunkat, mert a hidegebb hónapokban kevesebb „védőanyaghoz” jut a szervezetünk. Az A-, C- és E-vitaminok valamint a cink és a szelén elengedhetetlenek ahhoz, hogy sikeresen vegyük fel a harcot a mikroorganizmusok tengerével szemben. A Centrum egy olyan multivitamin, amely megfelelő mennyiségű C-, E-, és A-vitamin-, valamint szelén és cink tartalmával nagyban hozzájárul a szervezet erős védekező-képességének fenntartásához. Képes arra, hogy kiküszöbölje az esetleges táplálkozási hiányosságokat, ezért komplex védelmet nyújt.

Immunitás

 

A-vitamin (retinol)

Az A-vitamin a zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik. A bőr és a nyálkahártya normál működéséhez, szerkezetük kialakításához és megtartásához szükséges. Hozzájárul és az immunrendszer megfelelő működéséhez és a normál csontképződéshez. Ezen kívül számos egyéb területen van fontos szerepe: Hozzájárul a bőr, a haj és a köröm egészségének megőrzéséhez. Valamint nélkülözhetetlen a normális látáshoz, elősegíti a szem egészségének megőrzését.

E-vitamin (tokoferol)

Az E-vitamin szintén a zsírban oldódó vitaminok közé sorolható. Erős antioxidáns hatása révén szerepet játszik a szervezet védekezőrendszerének működésében.  

C-vitamin (aszkorbinsav)

Vízben oldódó, erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező vitamin, amely elősegíti az immunrendszer megfelelő működését, szerepet játszik a kötőszövet megfelelő működésében, szerkezetének kialakításában, ezáltal az íny, a bőr, a csontok és a porc egészségének megőrzésében, továbbá a vérerek normál struktúrájának fenntartásában.

Szelén

A szelén egy esszenciális nyomelem. Elősegíti a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta egyes károsító hatásokkal szemben, ezáltal elősegíti az egészséges immunrendszer működését. A jódtartalmú pajzsmirigy hormonok normál termeléséhez is szükséges.

Cink

A cink egy létfontosságú, erős antioxidáns hatásokkal rendelkező ásványi anyag, mely hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, a bőr, a haj és a köröm egészségének megőrzéséhez. 

Ezen mikrotápanyagok megfelelő pótlásához járul tehát hozzá a Centrum, mely  létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz. A Centrum a szervezetünkkel együttműködve egészíti ki a vitamin- és ásványi anyag bevitelt, mert még az étrendjükre különös figyelmet fordító embereknél is előfordulhat, hogy bizonyos tápanyagok bevitele nem kielégítő.

 

Immunitás

Élvezzük a Centrum által nyújtott előnyöket, hogy a lehető legteljesebben élhessük életünket.

Modern életstílust élni ma már nem csupán követelmény, de egyre nagyobb az igény arra is, hogy mindezt elégedetten tegyük. Mindannyian teljes életet akarunk élni, törődni szeretteinkkel,
és – mindenek előtt – egészségesek maradni.

 

 

Centrum A-tól Z-ig Luteinnel

 

 

További információk

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top