Egészség

Jön az otthoni AIDS-teszt

A tengerentúlon hamarosan piacra dobják az első otthoni HIV-gyorstesztet, mely hasonlóan működik, mint a terhességi tesztek.
Jön az otthoni AIDS-teszt!
Forrás: newsone.com

A világ több országában évek óta elérhetők az olyan AIDS-tesztek, melyeket a páciens otthon végezhet el, viszont a levett mintát kiértékelésre eddig laboratóriumba kellett küldeni, majd akár heteket is várni az eredményre. Az Egyesült Államokban kifejlesztett új gyorsteszt segítségével viszont bárki rövid idő alatt, önállóan ellenőrizheti, hogy fertőzött-e – számolt be róla a NewsOne.

A teszt elvégzéséhez a készletben található eszköz segítségével nyálmintát kell venni, és 20 percen belül meg is mutatja az eredményt, mely 93 százalékos pontosságú.  

A gyorstesztet elsőként az Egyesült Államokban hozzák forgalomba, miután a gyógyszerügyi hatóság döntéshozói a napokban egyhangúlag megszavazták az engedélyezését. A gyorsteszt ára sajtóértesülések szerint nagyjából 60 dollár lesz. Hogy más kontinenseken is piacra kerülhet-e és ha igen, mikor, egyelőre nem tudni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top