Egészség

Kijelzi a mellrákot az új melltartó

Az okostelefon után jöhet az okosmelltartó, ami figyeli a mellünk minden rezdülését.

A sportmelltartó eddig is életet mentett a nagyobb mellű lányoknál, de ha a most bejelentett újítás beváltja a reményeket, akkor szó szerint kímélhet meg minket a súlyos betegségtől. Egy cég olyan melltartót dob piacra jövőre, ami állításuk szerint nagyon korán felismeri a mellrákot, írja a Medcity News. Így a lehető legkorábban el lehet kezdeni a kezelést, mielőtt a daganat megnőne vagy szétterjedne.

Kijelzi a mellrákot az új melltartó

 

Adatokat gyűjt a mellről

Az új találmány egy szenzor, amit melltartóba helyezve figyeli a sejtek hőmérséklet-változásait. Ebből szűri le, hogy növekedésnek indultak-e a mellben a vérerek, ami a daganatok fejlődésével áll összefüggésben. A szenzor nem csipog be az első változásra, alaposan kielemzi az eredményeket.

Ha a csodamelltartó valóban működik, valószínűleg akkor is kevesen engedhetik majd meg maguknak, ráadásul azt az állítást már túlzásnak tartjuk, hogy a mammográfhoz képest hat évvel korábban ki tudja mutatni a kezdődő rákot. Viszont a kutatók más módszereken is dolgoznak, amelyek megbízhatóbban és kockázatmentesebben ismerhetik fel a mellrákot a mammográfiánál, például a könnyeink és az anyatej összetétele vagy a proteinszintünk alapján.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top