Egészség

Így készül a “csodafenék” a plasztikai sebészeten

Tökéletes dekoltázs, pisze orr, ráncmentes arc: ilyesmiért sokan feküdtek már sebészkés alá. Fenékimplantátumot kevesen kérnek – ám ez a beavatkozás is terjed. Megnéztük, hogyan zajlik.

„Túl nagy a fenekem” – ez talán a leggyakoribb mondat, amit túlsúllyal küzdő nőktől hallani. Pedig úgy tűnik: nem feltétlenül a méret, sokkal inkább a forma az, amitől a popsi vonzó. Magyarországon egyelőre kevésbé ismert és elterjedt a fenékplasztika: leginkább a jobban „előtérben lévő” formákat, vonalakat igyekeznek tökéletesíteni a nők: gyönyörű dekoltázsért, szép orrért, arcvonásokért fekszenek mind többen sebészkés alá. Mostanában viszont egyre sokan érzik úgy, hogy a tökéletes fenék legalább ennyit ad a nőiességükhöz, a konditermekben pedig sokszor hiába izzasztják magukat, nem jön a várva várt eredmény. Ami furcsa, hiszen a farizom az egyik, ami a legjobban reagál a kemény munkára – igaz, az alapformát nem változtatja jelentősen, inkább feszesít és „emel”.

Így készül a

 

Popsilázban a világ

Legutóbb Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője után égett „popsilázban” a világ. Mindenki a hercegnő kishúga, Pippa fenekén ámuldozott, s láthatta, milyen is a tökéletes körte. De Jennifer Lopezzel, Shakirával és sok más világsztárral folytathatnánk a sort, akiknek fenekéért nők, és nem kevésbé férfiak milliói epekednek. De talán a riói karneválon kerülnek elsősorban a figyelem középpontjába a csodaszép „hátsók”, a világhírű szambatáncosnők falatnyi ruhadarabjaikban, erotikus csípőmozgásukkal mutatják meg országnak-világnak tökéletes formáikat. Eszünkbe se jutna, hogy a brazil táncosnők jó része nem a természetnek, sokkal inkább profi szakembereknek köszönhetően válhatott a nőiesség eszményképévé.
 

Amikor a rengeteg edzés sem segít

Mariann egy éve hallott erről a lehetőségről. Az aerobikedzőként dolgozó kétgyermekes anyuka megszállottja a gyönyörű külsőnek. Ő tényleg mindent megtesz, megtett már a tökéletes formákért. És amit a természet nem adott meg neki, próbálta mesterséges korrekcióval megszerezni.
 
„Már lehetetlenség volt emelni az edzésadagot, a hét minden napján ott vagyok az edzőteremben, ez a munkám meg a hobbim is, szenvedélyem a sport. Ennek ellenére a fenekem sosem lett olyan, amilyet szerettem volna, lapos volt és a rengeteg edzés ellenére formátlan” – emlékszik Mariann, aki egy évvel ezelőtt hallott először arról, hogy van mód ezen mesterségesen is javítani. „Amit lehet, én valóban megtettem, de hiába. Úgy döntöttem, vállalom a műtétet, ha máshogy nem jutok eredményre. Kés alá feküdtem, és nem bántam meg. A beavatkozás maga egyszerű, és a gyógyulás is kevesebb fájdalommal jár, mint mondjuk egy mellplasztika. Mint egy keményebb edzés utáni izomláz” – mondja a fitneszedző. Azt azért ő is elismeri, hogy az első tíz nap kicsit kényelmetlen, hiszen két vékony műanyag cső vezeti ki a savót, minden olyat, aminek a fertőzés elkerülése érdekében távoznia kell a sebből. „Csak egy egészen pici rész maradt kívül a 20 cm-es »elvezetőkből«, amikor kivették, meg is lepődtem, mert ebből szinte semmit sem éreztem” – teszi még hozzá.
Így készül a

 

Még egy szexszimbólumon is van mit formálni?

 
A napokban Török Dóra playmate is rászánta magát, hogy sebészkés alá feküdjön. Hiába dolgozott ő is rengeteget a tökéletes formákért, majd választották az év egyik „legszexibb nőjének”, a fenekével nem volt elégedett.
„A sok fogyókúra, de valószínűleg az adottságaim miatt sem volt a fenekem formás és gömbölyű, sőt inkább lapos, és cseppet sem feszes” – emlékszik Dóra, akin a hét végén végzett bemutató műtétet koprodukcióban a világ egyik legelismertebb plasztikai sebésze és az egyik pécsi klinika orvos-igazgatója. 
„Kevesen tudják, hogy amikor a Copacabanán sétálunk, és ámulva legeltetjük szemünket a csodásabbnál csodásabb popsikon, azok a hátsók legtöbbször nem a természet, hanem a plasztikai sebészek keze munkáját dicsérik” – mondja dr. Fernando Serra. A brazil sebész, a világ egyik legismertebb specialistája pedig igazán tudja, miről is beszél: egyenesen a plasztikai sebészet fellegvárából,  Rio de Janeiróból érkezett pár napra Magyarországra, hogy nálunk is bemutassa, megtanítsa, hogyan is „készül” a legbiztonságosabban a tökéletes fenék.
 

A magyar nő brazil szemmel

„A magyar nők magasabbak, mint a brazilok, mellből általában itt egy-két számmal nagyobb méretet kérnek, elsősorban kerek formájút, míg nálunk a nők a legtermészetesebb változásra vágynak. Itt például a szájfeltöltés mindennapos, nálunk azonban ezt alig-alig kérik a páciensek. A fenékben igazán nincs különbség, nagyjából ugyanolyanok a vágyak” – hasonlítja össze Fernando Serra a két ország szokásait.  A szakember dr. Tizedes György, a Da Vinci Klinika és a Silimed meghívására érkezett. A pécsi klinika vezetője szintén Rióban, a világ „legprofibbjaitól” tanulta meg az eljárás fogásait, ez ugyanis a kulcsa, hogy valóban olyan formák „szülessenek”, amivel mindenki elégedett, ráadásul a fertőzés és szövődmények veszélyét is elkerüljék. Egyúttal megalapították Közép-Kelet-Európa oktatóközpontját is Pécsen, ahol lehetőség lesz arra, hogy a hazai szakemberek is itt Magyarországon sajátíthassák el a brazil „fogásokat”.
 

Így készül a Hogy készül a „csodafenék”?

A műtét során egy 10-15 év élettartamú, erős anyagból készült, strapabíró szilikonimplantátumot helyeztek el az izmok közé, amihez egy apró vágásra volt szükség: a sűrű, úgynevezett quartzogéllel töltött protéziseket a két farpofa között ejtett 2-3 cm-es metszésen keresztül tették be sebészek. A kis metszéseknek köszönhetően a hegek rejtve maradnak, nem lesznek láthatók. Az implantátumok célja, hogy a fenék felső és külső részét kitöltsék. Az eredmény egy domborodó popsi lesz.
„A kulcs a méret, hogy valóban az alaknak megfelelő implantátumot válasszunk. Formáját tekintve a fenékprotézisek lehetnek oválisak vagy kerekek, a lényeg, hogy az adottságokat vegyük figyelembe, és természetesen jó szakemberhez forduljunk” – mondja Ollári Andrea, a Silimed ügyvezető igazgatója. A műtét 800-900 ezer forintba kerül.
A fenék nagyobbításának, formázásának egyébként más módja is van: az úgynevezett „Brazil Butt Lift”, vagyis a fenék területének feltöltése saját zsírral, illetve a fenéknagyobbítás szilikonimplantátum beültetésével. A Brazil Butt Lift inkább azok esetében célravezető, akiknek valóban parányi a popsijuk, de van egy kis felesleges saját zsírjuk a hasi és deréktáji területen egy feltöltéshez. E beavatkozás előnye, hogy 2 az 1-ben eredményt érünk el: megszabadulunk a felesleges zsírpárnáktól derekunk, hasunk területén, és még a fenekünk is formásabb lesz. Ám mint mindennek, ennek az eljárásnak is van hátránya: a betöltött zsír fokozatosan felszívódik szervezetünkben. Kérdés persze, hogy ér-e ennyi pénzt az, hogy ne hiába forduljanak meg utánunk az utcán, vagy érdemes elhinni, hogy sem a valódi nőiség, sem az önbizalom nem itt kezdődik, és szerencsére a férfiak sem részleteinkre bontva szeretnek belénk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top