Egészség

Időjárás: Marad a zápor, zivatar

Ne induljatok el esernyő nélkül, mert marad az esős idő. Kezdődik a villámszezon, szóval viharban mindenképp menjünk fedett helyre.

Kinézünk az ablakon, és sajnos itt most is szakad az eső, ahogy az ország nagy részén szerdán. Jönnek-mennek a felhők, itt-ott kisüt a nap. Sajnos a nyugati végeken még jégeső is eshet. A Dunántúlon 22 és 25, a középső és keleti országrészben 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint.

Marad a zápor, zivatar

Bács, Borsod és Hajdú-Bihar megyén kívül első fokú riasztást adtak ki felhőszakadás miatt, de csütörtökön már nyugodtabb lesz a helyzet, és sokkal több napsütésre számíthatunk. Marad a nyárias hőmérséklet, de hétvégére lehűlést ígérnek.

Ilyen viharos szezonban a villámlásokra figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Magyarországon évente 20-40 embert ér villámcsapás, de ne ijedjetek meg, inkább legyetek óvatosak. Azt tanácsolják, villámláskor senki ne maradjon nyílt területen: autóba vagy épületbe húzódjon be, aki teheti. Különösen rizikós vízparton, vízben, hegytetőn és magányos álló fa közelében átvészelni a vihart.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top