Egészség

111 évesen meghalt a világ legidősebb férfija

Sokat sportolt, és soha nem ivott alkoholt.

Meghalt a világ legidősebb férfija, a nyugalmazott parapszichológus Alexander Imich New Yorkban, manhattani lakóhelyén. Imich állapota két hete kezdett romlani, unokahúga még szombaton meglátogatta az idősek otthonában, ahol 1986 óta élt, nagybátyja azonban nem ismerte fel.

A férfi 1903-ban született az akkor Oroszország által megszállt Lengyelországban. Ő és felesége az 1939-es német megszállás után menekültek el az országból, majd 1951-ben az Egyesült Államokba költöztek. Imich felesége 1986-ban halt meg.

111 évesen meghalt a világ legidősebb férfija

A vele készült interjúkban Imich többször is azt hangsúlyozta, hogy hosszú életkora a jó géneknek és az egészséges életmódnak köszönhető. A férfi sokat sportolt, nem evett sokat, és soha nem ivott alkoholt.

A világ legidősebbje jelenleg egy Japánban élő nő, Miszao Okava, 116 éves. A férfiak között a szintén japán Sakari Momoi vezet, aki 111 éves.

Arra azért ne vegyünk mérget, hogy tényleg száműzni kellene az alkoholt az életünkből, ha matuzsálemkort szeretnénk elérni! Hiszen Kína legidősebb embere, az idén februárban 117 évesen elhunyt HoEr-hsziu asszony éppenséggel a maga által készített rizspálinkára esküdött, hosszú évtizedeken át azzal indította a napot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top