Egészség

Az első kép az ebola fiatal amerikai áldozatáról

Ő az első ember, aki nem Afrikában fertőződött meg.

A képen Nina Pham látható a kutyájával, a Bentley névre hallgató egyéves spániellel, aki jelenleg szintén karanténban van. Őt nem altatják el, mint spanyol sorstársát (ami miatt hatalmas volt a felzúdulás az állatvédők körében). Ez az első fotó a 26 éves ápolónőről, aki akkor kapta el a betegséget, amikor egy ebolás férfit kezelt.

Az első kép az ebola fiatal amerikai áldozatáról

Nina házát szigorú óvintézkedések mellett az utolsó zugig fertőtlenítették a védőruhás-maszkos közegészségügyi szakemberek, miközben a fiatal nőt már kórházban kezelik.

Ő volt az, aki korábban Thomas Eric Duncanről gondoskodott, a 42 éves férfiról, akinek betegségét Texasban diagnosztizálták nem sokkal azután, hogy hazaérkezett Libériából. Thomas egy dallasi kórházban halt meg egy hete, tizenegy nappal azután, hogy először tapasztalta magán a tüneteket.

Ápolónője az első olyan áldozat, aki nem járt Afrikában, hanem már az Államokban betegedett meg. Az egyetlen magyarázat az lehet, hogy a nővér hibát követhetett el, amikor a kezelés után levette a védőfelszerelést. “Nyilvánvaló, hogy volt egy rés a protokollon” – nyilatkozta a terület illetékese, noha a kórházban állítják: minden szabályt betartottak.

Az ebola testnedvekkel terjedhet, fertőzött személlyel való érintkezéssel, illetve az általa használt tárgyakkal. Eddig több mint négyezer ember halt meg a járványban – főként Nyugat-Afrika három legfertőzöttebb országában.

Ebola – elkerülhetetlenek az újabb megbetegedések Európában

Ebola: egy spanyol ápolónő megfertőződött, elsőként Európában

Már embereken tesztelik az ebola elleni oltóanyagot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top