Csokoládés kence 40 g őrölt mogyoró | 100 ml sűrített tej (4% zsírtartalmú) | 100 g étcsokoládé | 70 g kókuszzsír | 50 g cukor | 10 g kakaópor Továbbá: 2 csavaros fedelű üveg 370 g | elkészítési idő: 20 perc 100 g mennyiség 468,3 kcal, 5,05 g fehérje, 36,32 g zsír, 29,95 g szénhidrát |
Így készítsd el:
1. Az őrölt mogyorót egy serpenyőben zsiradék nélkül pörköljük rövid ideig, majd töltsük egy tálba, és várjuk meg, amíg kihűl.
2. A sűrített tejet olvasszuk össze a darabokra tört csokoládéval, a kókuszzsírral, a cukorral és a kakaóporral.
3. Miután lehűlt, habverővel keverjük krémesre, majd adjuk hozzá a mogyorót.
4. A masszát töltsük üvegekbe. A csokoládés kence hűtőszekrényben 2-3 hétig tárolható.
Csokoládés-banános palacsinta 2 tojás | 250 ml tej (1,5% zsírtartalmú) | 20 g instant kakaópor | só | 150 g teljes kiőrlésű liszt | 1 banán | 30 g kókuszzsír 2 személy részére | elkészítési idő: 10 perc Adagonként 612,5 kcal, 20,6 g fehérje, 22,255 g zsír, 80,37 g szénhidrát |
Így készítsd el:
1. A tojásokat keverjük el a tejjel, a kakaóval és egy csipet sóval. Ezután kanalanként adjuk hozzá a lisztet. Az egészet keverjük gyorsan sima, kissé folyós tésztává.
2. A banánt hámozzuk meg, és vágjuk vékony szeletekre.
3. A kókuszzsír felét forrósítsuk fel egy serpenyőben, öntsük bele a tészta felét, közben kissé emeljük fel és rázogassuk meg a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen elterüljön benne. Terítsük el rajta a banánszeletek felét.
4. A palacsinták mindkét oldalát süssük aranybarnára. Mindkét palacsinta esetében egyformán járjunk el.
Müzliszelet 100 g tőzegáfonya | 75 g zabpehely | 50 g kókuszpehely | 50 g őrölt mogyoró | 50 g kukoricapehely | 100 g kókuszzsír | 30 g méz 20 darab | elkészítési idő: 30 perc Szeletenként 120,715 kcal, 1,094 g fehérje, 8,557 g zsír, 9,933 g szénhidrát |
Így készítsd el:
1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (légkeveréses sütőnél 160 °C, gázsütőnél 2-es fokozat).
2. A tőzegáfonyát aprítsuk fel, keverjük össze a zabpehellyel, a kókuszpehellyel, a mogyoróval és a kukoricapehellyel, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb. 15 percig pirítsuk a forró sütőben.
3. A kókuszzsírt és a mézet tegyük egy edénybe, olvasszuk fel, majd kb. 10 percig hagyjuk főni kis lángon.
4. A pirított áfonyás és a mézes keveréket dolgozzuk össze, és kenőkéssel 1 cm vastagon kenjük szét egy sütőpapírral leterített sütőlemezen. Átlátszó fóliával takarjuk le, és egy sodrófával óvatosan egyengessük el.
5. Ezután egy kés fokával óvatosan vágjuk 20 szeletre, és 2 órán át hagyjuk kihűlni. Dobozban tárolva sokáig friss marad.
Változat: Ha nincsen tőzegáfonyánk, mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt, például apróra vágott sárgabarackot is használhatunk.
A recepteket az Anti-Alzheimer kúra: Táplálkozással a feledékenység ellen című könyvből válogattuk. Még több memóriajavító finomságot találsz a kiadványban. |