Egészség

Nem a mennyiség a lényeg, hanem hogy mozogj néhány órát!

Nem az a fontos, hogy állandóan eddz, hanem az, hogy hetente néhány órát mozogj! Legalábbis a szerint a kutatás szerint, amelyben azt elemezték, milyen az összefüggés a testmozgás mennyisége és a betegségek kialakulása között.

Ha csak néhány órát edzel hetente, akkor is óriási szívességet teszel magadnak. Ugyanis ennyi már elég ahhoz, hogy jobb eséllyel kerüld el a szívbetegségeket és a vérrögök kialakulását. Azok a nők, akik valamennyit mozognak, védettebbek azoknál a társaiknál, akik egyáltalán nem edzenek. Nem kell nagy dolgokra gondolni, hetente pár óra séta is pozitívan hat a testünkre – írja a time.com.

A tíz éven át tartó megfigyelés eredményeképp megszületett felmérés érdekessége az, hogy egy bizonyos szint után már nem számít az egyén edzettsége. Vagyis azok, akik sokkal többet mozognak társaiknál, nem feltétlenül lesznek védettebbek is. Létezik egy bűvös határ, ami felett a sok edzés már nem csökkenti jelentősen a megbetegedések kockázatát. A legnagyobb különbséget a hetente pár alkalommal valamilyen testmozgást végző és a legkényelmesebbek nők között tapasztalták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top