Egészség

Dal és videoklip a táplálékallergiások életéről

Sokan még mindig nem tudják milyen nehéz is a táplálékallergiások, ételintoleranciások élete. Egy dal és a hozzá tartozó videoklip most ezt próbálja bemutatni.

Rólunk, nekünk és mégis mindenkinek szól! A kívülállók úgy érezhetik a klipet nézve, hogy eltúlzott az egész, de mi, azaz az érintettek tudjuk, minden igaz. Nem könnyű az élet így! Sőt!

Volt, aki kritizálta, volt akinek tetszett, és persze sokan azt írták: a videoklip és a dal mintha az ő életüket mutatná be. Egy gonoszkodó kommentelő szerint, hogy lehet a semmiről írni, énekelni? Szerinte ugyanis a táplálékallergiások élete a nagy semmiről szól, hiszen semmit nem ehetnek, mert minden árt nekik.

Dal és videoklip a táplálékallergiások életéről

Ne felejtsétek, ez nagy tévedés: Mindent ehetünk, csak “mentesített” változatban. Sőt nem túlzunk, ha kijelentjük: igazi finomságok készíthetőek gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen is, de még fruktózszegényen, szójamentesen, lupinmentesen, élesztőmentesen (stb.)  is.

Volt olyan is, akinek az volt a véleménye, hogy akik nem beszélnek angolul, azok is megértik ezt a dalt. Hiszen a táplálékallergiások, ételintoleranciások úgymond egy nyelvet beszélnek, mindegy, hogy a világ melyik részén élnek. Mert mi tudjuk csak, és mi értjük igazán  a szó valódi, igazi jelentését: Intolerant… Ami a dal címe is.

A videoklipet a Lisztérzékeny Ati blogon tudod megnézni!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top